Idei de afaceri: 2 francize in comert

Idei de afaceri: 2 francize in comertNu stiu daca sunteti la curent cu detaliile, insa afacerea cu magazine de cartier Mic.ro era una operata in sistem de franciza, mentioneaza Razvan Pascu.

Pentru a intra in afacere trebuia sa depui o garantie de 7000 de euro si sa vii cu o propunere de locatie (proprietate personala sau cu chirie), iar ei se ocupau de stocul de marfa si de deschiderea magazinului.

Problemele au aparut cand, din lipsa de lichiditati, furnizorii nu au mai fost platiti, stocul de marfa a tot scazut in magazine si drept urmare, au scazut drastic si vanzarile.

Salariatii au incasat anul trecut cu 0,5 miliarde euro mai mult decat in 2010

Salariatii au incasat anul trecut cu 0,5 miliarde euro mai mult decat in 2010Datele INS publicate luni arata ca salariul mediu net pe economie aferent lunii decembrie a fost de 1.604 lei, in crestere cu 108 lei sau 7,2% comparativ cu decembrie 2010, si cu 127 lei sau 8,6% comparativ cu decembrie 2009, precizeaza BusinessDay.

Pentru comparatie, in decembrie 2011, preturile erau cu 3,14% mai mari decat in urma cu un an, si cu 11,35% mai mari decat in urma cu doi ani, ceea ce inseamna ca puterea de cumparare reflectata de salariul mediu net a scazut cu aproape 3% in ultimii doi ani, dar a crescut cu 4% in ultimul an.

Succesele si "esecele" politicii monetare ale BNR

Succesele si "esecele" politicii monetare ale BNRUna dintre dorintele bancherilor centrali de la Bucuresti este ca lichiditatea din sistem sa se duca in creditarea companiilor.

O tinta la fel de urmarita este ca reducerea dobanzii de politica monetara sa se transmita si pe canalul bancilor comerciale, iar acestea sa taie la randul lor din costul creditului.

O a treia tinta este “mutarea” creditului din valuta in lei din ratiuni perfect de inteles din punct de vedere al stabilitatii si prudentialitatii. In ce masura au fost aceste tinte atinse, putem vedea pe blogul lui Dan Popa.

Care sunt provocarile industriei de PR din Romania in 2012?

Care sunt provocarile industriei de PR din Romania in 2012?Cristian Manafu incearca sa afle care sunt problemele cu care se confrunta cei ce lucreaza in domeniul relatiilor publice unui scurt sondaj online.

Ca in fiecare an, pe baza raspunsurilor primite, blogger-ul va contura agenda evenimentului PR Forum, ce se va desfasura pe 14-15 martie, la Bucuresti.

Trei dintre respondenti vor fi invitati, prin tragere la sorti, la conferintele din prima zi a forumului.

Bilantul guvernarii Boc

Bilantul guvernarii BocLa inceputul lui 2009, impozitarea muncii s-a intors la nivelul lui 2004 (cand inca functiona impozitul progresiv). Salariul minim este taxat cu 40% iar cele peste medie cu 45,5%, nivelul general fiind de 43%. Acesta este al saptelea cel mai mare nivel din UE, peste tari ca Suedia sau Danemarca, informeaza Riscograma.

Investitiile straine directe au scazut cu 80% fata de varful din 2008. O mare parte din aceasta prabusire poate fi pusa pe seama crizei. Dar nu toata, de vreme ce Romania a suferit una dintre cele mai aspre corectii.

Romania a coborat in clasamentele despre competitivitate, usurinta afacerilor, perceptia coruptiei si libertatea presei. In cazul ultimului indicator, raportul RSF din 2012 (necuprins in grafic) indica totusi o usoara revenire.