Expunerea pe creditul austriac

Expunerea pe creditul austriacCand cineva intreaba ce este expunerea, in real estate, spre exemplu, se refera la volumul de credite pe care banca l-a acordat acestui sector .

Expunerea financiara se refera la suma de bani ce se poate pierde intr-o investitie. La fel se poate vorbi si despre o tara, scrie pe blogul sau, Steven van Groningen.

Expunerea unei tari este definita de volumul de imprumuturi si de investitii in diferite entitati din tara respectiva

Impreuna pentru sportul romanesc

Impreuna pentru sportul romanescOrganizatia Mondiala a Sanatatii a declarat sedentarismul inamicul numarul unu al umanitatii. Diverse statistici preconizeaza ca la nivel mondial peste 1 milion de oameni mor anual din cauza afectiunilor cardivasculare, iar principalii factori care duc la acestea sunt alimentatia nesanatoasa si lipsa miscarii.

Sedentarismul “loveste” acolo unde doare cel mai tare, adica in generatia tanara. Fie ca este vorba despre elevii din ciclul primar, gimnazial sau liceal, calculatorul si telefonul mobila au luat demult locul terenului din fata blocului, scrie pe Biziday.

Cine ne va plati pensia

Cine ne va plati pensiaPotrivit datelor publicate vineri de INS, in anul 2011, numarul casatoriilor a fost de 105.587, in scadere cu 5,1% fata de 2010, si cu 40% fata de 1991. In acelasi timp, numarul nou-nascutilor a fost de 196.373, in scadere cu 6% fata de anul anterior, si cu 29% fata de 1991, citeaza BusinessDay.

Dupa cum se poate observa si pe graficul alaturat, numarul casatoriilor si al nou-nascutilor a ajuns la minimul ultimilor 64 de ani, insa trebuie spus ca nu am gasit date mai vechi de 1948.

Cifre Groupon

Cifre GrouponPe blogul lui Orlando Nicoara aflam rezultatele financiare ale Groupon, pe anul 2011.

Venituri totale: 1.6 miliarde USD

Profit/Pierdere: minus 350 milioane USD

Vanzari totale pentru parteneri: 4 miliarde USD

33 milioane de clienti, 1.1 miliarde USD cash in conturi, 15% scadere pe bursa dupa anuntarea rezultatelor