Care sunt obligatiile de plata ale unui PFA de-a lungul anului

Care sunt obligatiile de plata ale unui PFA de-a lungul anuluiDin punct de vedere al modului de calcul al impozitului datorat de un PFA exista doua forme de impunere, mentioneaza Razvan Pascu:

Impunere in sistem real prin stabilirea venitului anual pe baza contabilitatii in partida simpla, conform articolului 48 din Codul fiscal.

Stabilirea venitului anual pe baza normelor de venit, conform articolului 49 din Codul fiscal.

O veste proasta: numarul salariatilor a scazut in decembrie cu 26.400

O veste proasta: numarul salariatilor a scazut in decembrie cu 26.400In luna decembrie, potrivit datelor INS, numarul salariatilor din sectorul bugetar si din companiile cu cel putin 4 salariati a scazut cu 26.400 comparativ cu noiembrie si a ajuns la 4.172.100, cea mai mare parte a acestei scaderi fiind generata de variatiile sezoniere din constructii si agricultura. Comparativ cu decembrie 2010, numarul salariatilor este mai mare cu 70.500, informeaza BusinessDay.

Tu cati angajati ai?

Tu cati angajati ai?OK, a angaja pe cineva sa faca lucruri pentru o companie nu e ceva nou. La nivel personal, deja multi au oameni angajati pentru curatenie, diverse comisioane sau plimbatul cainilor. Exista insa tendinta de a “externaliza” si mai mult, precizeaza Cristian Manafu.

De exemplu, PPTsalon iti face design-ul prezentarilor tale pentru 99$. Amazon a lansat un marketplace pentru diverse munci (Mechanical Turk). Freelancer.com spune din prima pagina ca poti face outsourcing pentru orice.

Google iubeste Apple

Google iubeste AppleGoogle si alte companii de publicitate au reusit sa intre in calculatoarele si telefoanele a milioane de oameni care folosesc browser-ul de la Apple, scrie pe blogul lui Orlando Nicoara.

Programul Safari, cel mai folosit browser de pe terminalele mobile, nu permite in mod normal urmarirea activitatilor userilor sai, insa companiile au folosit programe speciale pentru a avea acces la informatii confidentiale.

Aici sunt de acord cu Guvernatorul BNR

Aici sunt de acord cu Guvernatorul BNRDomnul Guvernator a avut cateva mesaje foarte intersante prezentate in cotidianul ZF.ro, mentioneaza Florin Citu.

Pe scurt:

-nu va creste scadenta de 7 zile pentru operatiunile REPO prin care BNR injecteaza lichiditate in sistemul bancar.

-nu va reduce rezervele minime obligatorii

-nu va accepta colateral contracte cu ipoteca din partea bancilor pentru lichiditate.