Link-uri care ma fac sa zic "Yes"

Link-uri care ma fac sa zic "Yes"Mai intai, acest articol despre POSDRU care observa ca fondurile europene sunt o uriasa masina de tocat “banii altor oameni”, scrie pe Logec.ro.

Capitalismul de stat maximal.Una peste alta, daca vrem sa scapam total si definitiv de capitalistii de stat avem doua solutii extreme: sa desfiintam statul sau sa desfiintam capitalistii.


Via Marginal Revolution. Pentru a incuraja participarea la vot, in Uttar Pradesh scolile vor da o nota buna acelor copii ai caror parinti fac dovada ca au mers la cabine. Ceea ce demonstreaza ca in vremurile progresiste pe care le traim educatia trece prin urna.

Grecia, salvata, dar fara sperante

Grecia, salvata, dar fara speranteDaca te pui in locul unui cetatean grec si incerci sa gandesti ca el, probabil cea mai grea intrebare pe care ar trebui sa ti-o adresezi singur este ce ti-ai putea dori pentru tara ta in actuala situatie?, scrie Biziday.

Grecia este in acest moment ca un fel de partener nedorit dintr-o casnicie consumata. N-ai fost vrednica ii reproseaza Europa si ne-ai bagat pe toti in belea. Te-ai imprumutat mai mult decat poti plati tu cu cheful tau de munca pe care nu prea il ai, curg acuzele dinspre Germania, Franta, Olanda si alte tari europene.N-am facut decat ceea ce ati facut voi toti este replica Greciei.

Spaima de deflatie

Spaima de deflatieUna dintre temerile cele mai mari pe care le aduce criza este deflatia, scrie Cristi Paun pe blogul sau.

Dupa ce inainte de criza bancile centrale duduiau in a printa bani si a inunda piata cu acestia pe post de “capital” pe care nimeni initial nu l-a economisit prin sacrificarea de consumuri prezente, dupa ce bancilor comerciale li s-a permis (tot de catre bancile centrale) sa participe din plin la aceasta expansiune monetara si sa extraga profituri substantiale (statul inchizand si el ochii pentru a beneficia de o buna parte din prajitura), preturile umflate la active de orice tip – actiuni la bursa, terenuri, cladiri – ar fi trebuit sa suporte corectia normala de pret.

Cateva comentarii despre grila notarilor valabila in 2012

Cateva comentarii despre grila notarilor valabila in 2012Potrivit grilei notarilor, un apartament cu doua camere confort I sporit, construit dupa 1977 si situat in Bucuresti pe Bulevardul Unirii, respectiv in centrul capitalei, avea in 2009 un pret minim de vanzare de 147.000 de euro, aflam de pe Businessday.

In 2010, pretul minim scazut la 102.900 euro, iar in 2011 s-a prabusit la mai putin de 40.000 de euro, cu peste 60% mai mic decat in 2010, si cu peste 70% mai mic decat in 2009.

Japonia a fost la un pas de-a cuceri lumea

Japonia a fost la un pas de-a cuceri lumeaCândva, forţa economică a Japoniei se măsura în exporturi-record. Acum, balanţa s-a răsturnat. În ianuarie, deficitul comercial a ajuns la nivelul istoric de 18 miliarde de dolari, noteaza Riscograma.

Datoria publică este de peste 10 mii de miliarde de dolari, adică aproape 200% din PIB. Partea bună este că dobânzile sunt minuscule, la 1-2%, astfel că efortul bugetar anual nu depăşeşte 3% din PIB. Partea proastă este că în scenariul unor dobânzi de 5%, impactul în PIB ar fi de 10%. De asemenea, guvernul a stat liniştit pentru că 95% din datorie este finanţată intern. Însă pe măsură ce japonezii ies la pensie, ei îşi cer înapoi banii încredinţaţi statului.