Adio Rusia

Adio RusiaAsa cum banuia toata lumea, in perimetrul de langa Insula Serpilor castigat de Romania sunt resurse. Multe! La doua saptamani dupa ce au dat de gaze acolo, cei de la Petrom estimeaza zacamantul Neptun de pana la 84 de miliarde de metri cubi, scrie Biziday.

Ca sa va dati seama cat de mult inseamna asta mai aflati ca productia anuala a Romaniei este in prezent de 10 miliarde de metri cubi. Doar acest zacamant poate inchide pentru urmatorii 50 de ani conducta ce aduce gaze rusesti la un chinuitor pret de aproape patru ori mai mare decat cel romanesc.

Pro si Contra Tratatului Fiscal

Pro si Contra Tratatului FiscalDe ce s-au temut unii politicieni populisti de semnarea tratatului fiscal? O sa fiu direct: marja mai mica la furat?

Nu cred ca eticheta de populisti isi are locul in discutia referitoare la acest tratat fiscal. Tratatul fiscal nu este o solutie optima la problemele Europei si in nici un caz pentru cele ale Romaniei. De semnat se semneaza din considerente politice. In schimb, ceea ce trebuie negociat in interesul Romaniei sunt momentul implementarii si traiectoria pana-n acel punct, marturiseste Lucian Isar.

Acest tratat genereaza costuri. Daca probabil ca este de inteles de ce s-a vandut Petrom pe mai putin de 7 miliarde euro si Sidex pe mai putin de 2 miliarde Euro ca sa intram in Uniunea Europeana, nu mai este atat de evident care sunt motivatiile pentru graba de a intra in aceasta regula fiscala. Mai ales ca nici macar dreptul de munca al romanilor in toata Europa nu a fost obtinut in urma unei asemena cedari.

Generatia tableta

Generatia tabletaUn raport al companiei de cercetare Nielsen citat de Orlando Nicoara precizeaza ca:


-77% dintre copii ai caror parinti detin un tablet PC, folosesc tabletele pentru jocuri;

-57% dintre copii folosesc aplicatii educationale;

-55% dintre parinti au marturisit ca tabletele sunt folosite de copii in timp ce calatoresc;

-doar 15% din copii comunica cu prietenii si familia folosing tabletele;

Malaezia este intr-adevar o tara minunata

Malaezia este intr-adevar o tara minunataGeografic vorbind, este alcatuita din doua regiuni situate la o distanta de 650 km una de alta : peninsula Malacca, si partea de Nord a insulei Borneo. Noi am fost in prima regiune. Din pacate timpul nu ne-a permis sa calatorim mai mult decat Kuala Lumpur si regiunile imediat invecinate.

Pentru cine nu stie, Malaezia este o tara musulmana, dezvoltata economic rapid in ultimii ani si este primul producator mondial de ulei de palmier. Este o federatie alcatuita din mai multe sultanate si 2 teritorii federale, aflam de pe blogul lui Razvan Pascu.