Cursul, intr-o alta zodie

Cursul, intr-o alta zodieCel putin pana prin vara apele financiare par a se fi linistit. Grecia va primi bani pentru a-si plati urmatoarele rate, Italia si Spania se imprumuta sensibil mai ieftin decat in toamna trecuta, iar euro pare a fi inscris pe o traiectorie de apreciere fata de dolar. Analistii financiari nu mai pot face insa prognoze pe termene mai lungi de cateva luni si aceasta este perspectiva lunilor urmatoare, aflam de pe Biziday.

Acesta este contextul in care si monedele din Europa de Est incep sa se aprecieze. Cu cat euro creste fata de dolar, speculatorii prind curaj si pariaza pe monedele unor tari considerate mai exotice, cum este si a noastra.

Miami Downtown si Miami Beach

Miami Downtown si Miami BeachUna dintre legaturile Miami Beach cu Downtown Miami, este McArthur Causeway. Downtown Miami este acea parte a orasului care dupa parerea mea arata ca orice centru financiar si de birouri al unei mari metropole. Zgarie-nori, sedii de companii, birouri, ceva zone de shopping si bonus, vederea minunata asupra portului, scrie pe blogul sau Razvan Pascu.

Downtown este foarte aproape de port si de locul de unde vasele de croaziera Norwegian Cruise Line (NCL), Carnival sau Celebrity pleaca in voiaj.Tot de aici se pleaca si in tururi ale orasului cu barca, care de fapt sunt pretexte pentru a vedea ce case isi mai permit vedetele si cu ce yahturi se mai mandresc.

Biografia oficiala a lui Steve Jobs, in exclusivitate la eMAG

Biografia oficiala a lui Steve Jobs, in exclusivitate la eMAGeMAG a lansat, in premiera exclusiva, editia in limba romana a biografiei oficiale a lui Steve Jobs scrisa de Walter Isaacson. Prefata cartii este semnata de Radu Apostolescu, Vicepresedinte si Director de Dezvoltare eMAG.

Am rasfoit-o prima data in decembrie in Asia, in aeroportul din Bangkok unde era de ceva vreme un bestseller.
Era o cartulie groasa ca o biblie si ma intrebam oara cand va aparea si in Romania, mentioneaza Marius Pahomi.

Inca din prima saptamana de la lansarea in US, s-a vandut intr-un numar record de 379.000 de exemplare.

De astazi poti primi si tu cadou un exemplar al editiei speciale eMAG.
Pentru orice comanda de peste 1.500 de lei, indiferent de produse.

Cum protejam PIB-ul potential de manipularile politicienilor

Cum protejam PIB-ul potential de manipularile politicienilorRomania a aderat cu trup si suflet la compactul fiscal din zona euro. Pentru a vinde povestea, oficialii romani prezinta aceasta versiune a unei politici fiscale bazate pe reguli ca un panaceu pentru problemele cronice de politica fiscala. Si pentru ca povestea sa prinda, economistii “prietenosi” clasei politice releva numai avantajele unei astfel de politici fiscale, precizeaza Florin Citu.

Teoretic, metodologia bugetului structural izoleaza impactul ciclului economic asupra finantelor publice. Pentru fiecare buget anual nivelul cheltuielilor fiscale este in concordanta cu veniturile colectate pentru o economie in care toti factorii de productie sunt angajati la capacitatea de productie maxima.

Rothbard Day

Rothbard DayVineri 2 martie fanii Scolii Austriece de economie si prietenii libertatii sarbatoresc Rothbard Day – ziua de nastere a lui Murray Rothbard. Un eveniment proiectat anul trecut in Romania si internationalizat anul acesta prin Rothbard Day 2012 Artwork Contest, scrie pe Logec.ro.

In programul de vineri, care incepe la ora 10, exista o conferinta, discutii despre carti si, bineinteles, expozitia materialelor grafice realizate pentru aceasta ocazie.