Zambete, zapezi si inundatii

Zambete, zapezi si inundatiiMugur Isarescu le tot bate saua bancherilor – mai in gluma mai in serios guvernatorul BNR a declarat ca uite vine primavara, se topesc zapezile iar bancile vor avea multe lichiditati cu care sa dea credite mai ieftine, noteaza Biziday.

Dincolo de glume, zambete si amabilitati, BNR se afla acum intr-o adevarata confruntare cu sindicatul bancar pe care l-a protejaz atunci cand consiliul concurentei era pe punctul de a-l sparge. Declaratia cu lichiditatile a lui Mugur Isarescu a fost interpretata imediat ca fiind o trimitere la o viitoare taiere a rezervelor minime obligatorii.

Da’ minutul, cat e minutul?

Da’ minutul, cat e minutul?Sau cum pana si userii de MySpace stau mai mult pe siteul lui Justin decat o fac userii de Google+ pe siteul lui Larry. Pacat ca Fusu a inchis Neogen-ul, cred ca se califica si el inaintea Google+, scrie Orlando Nicoara pe blogul sau.

Blogger-ul prezinta un grafic care releva timpul petrecut in medie de un utilizator pe site-urile de socializare.

Astfel cele mai populare sunt Facebook( 405 minute per vizitator intr-o luna), Tumblr( 89 minute) si Pinterest (89 minute).

La polul opus al listei se afla Google+ ( 3 minute) si Myspace ( 8 minute).

Interviu Traian Badulescu

Interviu Traian BadulescuTraian Badulescu, unul dintre tinerii specialisti in turism, un om pe care il apreciez in primul rand pentru perseverenta si ambitie, dar si pentru modul sau modest de a relationa cu ceilalti, desi are o mare experienta si multe relatii in industria turismului. Traian lucreaza in presa de turism de multi ani, acum are o companie de consultanta in turism si probabil cei mai multi dintre voi il stiti de pe la TV sau din presa scrisa, de pe vremea cand era purtatorul de cuvant al ANAT, scrie pe blogul sau Razvan Pascu.

Astazi o sa vorbim despre sansa Romaniei in turism, despre sfaturile de care trebuie sa tina cont tinerii care vor sa isi construiasca o cariera in turism si despre proiectele in care este implicat Traian

Enormul efect in inflatie al micutului ou de gaina

Enormul efect in inflatie al micutului ou de gainaCand urmarim indicatori statistici, una dintre marile capcane de care trebuie sa ne ferim este componenta volatila. Aproape intotdeauna exista componente de mica importanta dar care din cand in cand isi traiesc cele cinci minute de glorie si “strica” media, intr-un mod care pare sa sugereze o tendinta generala, precizeaza Riscograma.

In cazul inflatiei, oul este vedeta absoluta. In cel putin doua din lunile anului el face irelevanta raportarea preturilor de consum fata de luna anterioara. Motivele sunt ponderea ne-neglijabila in cosul de consum, si volatilitatea extrema data de temperamentul meteodependent al gainii.

Anul 2012 incepe bine: cifra de afaceri in comert si numarul turistilor au crescut

Anul 2012 incepe bine: cifra de afaceri in comert si numarul turistilor au crescutINS: in luna ianuarie 2012, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu excepţia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 27,8% si a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,9%, scrie BusinessDay

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut cu 10,2% ca serie bruta, si cu 9,9% ca serie ajustata.