Cresterea salariilor si bucla temporala

Cresterea salariilor si bucla temporalaNiciun economist serios nu cred ca poate valida rationamentul presedintelui Traian Basescu. Motivand propunerea de crestere a salariilor bugetarilor cu 15% prin necesitatea de a mari contributiile la fondul de pensii, presedintele pare a fi uitat ca si contributiile bugetarilor tot de la buget sunt platite, scrie Biziday.

De fapt, in ziua de salariu, atunci cand trezoreria judeteana transfera bani pentru plata lunara a veniturilor angajatilor unei institutii bugetare, in multe cazuri nu se transfera decat salariile nete.

Diferenta de contributii si impozite nici nu exista. Se face doar o hartie intre trezorerie si institutia bugetara ca s-a compensat, firesc, doar banii si daca s-ar da, tot la trezorerie se intorc.

Croaziere de la 239 euro – oferta a agentiei Carpatour la Targul de Turism

Croaziere de la 239 euro – oferta a agentiei Carpatour la Targul de TurismAgentia de turism Carpatour este agent autorizat al liniei de croaziere MSC, declarata cea mai buna linie de croaziere din Europa. Pachetele de servicii oferite de agentia de turism specializata in croaziere – Carpatour – sunt ideale pentru familii cu copii (copiii pana in 18 ani platesc doar taxele de port), cupluri sau tineri casatoriti, scrie pe blogul sau Razvan Pascu.

Pentru targul de turism de la ROMEXPO, Carpatour a pregatit oferte speciale de la 239 euro/persoana cu plecari din aprilie si pana in septembrie.

Cum iese Romania din Top 10 mondial la taxarea muncii

Cum iese Romania din Top 10 mondial la taxarea munciiIn mod normal, nivelul salariilor bugetarilor n-ar trebui sa influenteze decizia necesara de reducere a impozitarii muncii. Insa chiar si daca vor fi folosite resurse suplimentare, contributiile sociale tot trebuie reduse substantial, intr-un calendar accelerat. Impozitarea muncii este acum de 43%, nivel care plaseaza Romania in primele 10 tari din lume, peste Suedia sau Danemarca, informeaza Riscograma.

Teza ca reducerea CAS ar duce la adancirea deficitului din bugetul de pensii este perfect adevarata din punct de vedere contabil, dar perfect irelevanta economic. Dimpotriva, tocmai nivelul prea ridicat al contributiilor este cauza deficitelor: prea putini romani mai accepta sa lucreze cu forme complete.

Despre profituri imorale. Si despre pretul corect al carburantilor

Despre profituri imorale. Si despre pretul corect al carburantilorProfiturile inregistrate de companiile petroliere in ultimii ani au scandalizat o parte a opiniei publice, si cum clasa politica este foarte atenta la ce spun oamenii, nu putini au fost politicienii care sub o forma sau alta au luat atitudine impotriva acestor profituri considerate imorale, noteaza BusinessDay.

In acest context, Traian Basescu a facut duminica la ProTV urmatoarea declaratie: “am rupt orice legatura cu Petrom pentru excesul de profit pe care l-a avut intr-o perioada de criza. Nu-mi place politica OMV, este incorecta. Nu poti sa ceri unei firme sa fie 100% morala, dar nici nu poti sa-mi arunci in fiecare zi in fata ca pretul mondial al petrolului este de 120 de dolari, cand tu il extragi cu 16 dolari din Romania”.