Marturiile unei romance dintr-o tara araba

Marturiile unei romance dintr-o tara arabaAstazi avem o noua poveste despre viata in Doha, capitala statului Qatar, scrisa de o romanca ce acum locuieste acolo, Mihaela Badea, precizeaza Razvan Pascu.

Cand am ajuns in Doha, cam toate cunostintele mi-au spus ca aici iti gasesti job doar prin recomandari de la o persoana la alta si ca sunt foarte slabe sansele sa reusesti sa gasesti ceva prin portalurile de job-uri. Din cate am observant, cele mai importante astfel de site-uri sunt http://www.bayt.com/ si http://www.gulftalent.com/, pe care le-am si exploatat de-altfel, marturiseste Mihaela.

Bancile au castigat razboiul cu romanii, dar pierd pacea

Bancile au castigat razboiul cu romanii, dar pierd paceaLa inceputul anilor 2000, bancherii straini erau surprinsi sa afle ca in Romania nu se aplica nimic din ce invatasera ei la scoala despre relatia dintre risc si profit.

Romanii plateau disciplinat – ca niste clienti “prime”, adica de prima mana, dar acceptau dobanzi mari si foarte mari – ca niste clienti “subprime”, de mana a doua. Greu de gasit asa o combinatie si sigura, si profitabila! Cu timpul, stupoarea s-a transformat in placere, placerea – in lacomie, iar lacomia – in disperare.

Cam in aceasta faza se afla acum bancile, care descopera ca Romania este nu o exceptie de la lectiile din manualul bancherului prudent, ci o banala confirmare, scrie Riscograma.

Unde se indreapta cursul

Unde se indreapta cursulCat timp poate trece din momentul in care o declaratie publica, ajunge pe masa departamentului de analiza al unei banci, iar de acolo la departamentul Trezorerie cu concluzia – cursul va creste? Uneori acest lant trece in minute de la informatie la decizie, alteori poate dura o saptamana sau o luna, scrie Biziday.

Dupa trei zile de la declaratia presedintelui, speculatorii au incercat prima data ridicarea cursului euro peste 4,36 lei, dupa o lunga perioada in care au stat cuminti pentru simplul fapt ca acolo se stia ca intervine mascat Banca Nationala. De aceasta data nu a mai intervenit. In a patra zi de la declaratia presedintelui cursul a urcat peste 4,37 iar BNR tot nu pare a fi deranjata de acest nivel.

Cat mai costa un site in Romania

Cat mai costa un site in Romania“Nu am auzit, nu stiu despre ce este vorba. Nu ma intereseaza proiectul”, a spus Costel Meca, din Braila, care are un hectar de teren luat in arenda si 20 de oi. Declaratia este luata din articolul Ziarului Financiar despre site-ul de 25 de milioane de euro lansat ieri de Ministerul Agriculturii, scrie pe blogul lui Cristian Manafu.

Daca parcurgem articolul, vedem ca acest buget imens este alocat unui program dedicat fermierilor, ce include trimiterea unui newsletter, tiparirea de brosuri si organizarea de evenimente. Banii provin din fonduri europene.