Cateva lucruri pe care nu le stiai despre Japonia

Cateva lucruri pe care nu le stiai despre JaponiaLa intrarea in fiecare casa japoneza, podeaua este ridicata cu aproximativ 15 centimetri, ceea ce indica faptul ca cei care intra trebuie sa se descalte si sa-si puna papuci. La intrarea in camerele cu podea din “tatami” (o podea traditionala facuta din paie de orez, cu margini din brocart), pragul este inaltat cu 2-5 centimetri, ceea ce inseamna ca si papucii trebuie lasati la usa, scrie Razvan Pascu.

Filmele de animatie japoneze reprezinta 60% din productia mondiala in domeniu. Si pentru ca Japonia are atata succes cu desenele animate, in tara exista aproape 130 de scoli pentru actorii care isi pun vocea pe aceste filme.

Unde au disparut 300.000 de salariati

Unde au disparut 300.000 de salariatiPotrivit unui comunicat de presa emis astazi de Ministerul Muncii, numarul contractelor de munca active la sfarsitul lunii februarie era de 5.377.861, in timp ce numarul de salariati activi a ajuns la 4.962.178, diferenta dintre numarul de salariati si numarul de contracte active fiind data de faptul ca unii salariati au mai multe contracte de munca. scrie Businessday.

Pe de alta parte insa, potrivit datelor comunicate tot de Ministerul Muncii, la sfarsitul lunii octombrie 2011, numarul contractelor de munca active era de 6.276.448, iar numarul angajatilor activi era de 5.258.668, iar daca luam de bune ambele comunicate inseamna ca, in ultimele 4 luni, numarul contractelor de munca active s-a redus cu circa 900.000, iar numarul de salariati activi cu aproape 300.000.

Un politician suparat pe o petrolista delicata

Un politician suparat pe o petrolista delicataIn razboiul sau mai mult sau mai putin de imagine cu Petrom, presedintele Traian Basescu a pronuntat o cifra care, teoretic, reprezinta un secret comercial pe care nici chiar presedintele nu ar fi trebuit sa il cunoasca.

Justificandu-si supararea pe Petrom, Traian Basescu a spus ca aceasta companie produce barilul de titei in Romania la un cost de 16 dolari iar apoi il vinde propriei rafinarii la un pret de piata, precizeaza Biziday.

Asta inseamna de sapte ori mai mult si de aici si supararea presedintelui pe apetitul speculativ al Petrom care profita, spune presedintele, de redeventele mici pe care le plateste statului roman.

Afaceri in Europa emergenta

Afaceri in Europa emergentaMarea Britanie este o tara axata pe comert. In majoritatea pietelor din lume-Asia, America si Orientul Mijlociu- ea detine o cota semnificativa de investitii si exporturi. Insa acest lucru nu este valabil pentru Europa Centrala si de Est, mentioneaza pe blogul sau Martin Harris.

In aceste regiuni companiile britanice sunt in urma celor germane, franceze si austriece, in ciuda faptului ca aceste piete s-au dezvoltat rapid in ultimele doua decenii si vor continua sa faca acest lucru si in viitor.