Investitia in sport, o investitie in mandria nationala

Investitia in sport, o investitie in mandria nationalaIn ultimele decenii Spania a investit enorm in infrastructura sportiva, in educatia pentru sport, in valorificarea insusirilor innascute ale unui popr darz, luptator, cu un exceptional spirit de echipa. Sa ne amintim ca atunci cand Romania domina cu autoritate handbalul mondial, ca atunci cand sarbii erau primii in baschet, rusii detineau suprematia in volei, iar nemtii la forbal, echipele din Spania nu se regaseau in clasamentele europene.

Dupa anul 2000 situatia s-a schimbat complet, iar astazi, echipele din Madrid, Sevilla, Barcelona, Valencia, Zaragoza etc. detin titlurile continentale la baschet, handbal, polo, fotbal, volei, la sporturile de echipa in general, noteaza Biziday.

Romania e frumoasa : Defileul si Cazanele Dunarii

Romania e frumoasa : Defileul si Cazanele DunariiIn aceasta plimbare (cea din Defileul Dunarii, desigur) m-a insotit un prieten de asemenea pasionat de natura. Ca de obicei, plecarea a fost vineri seara din Bucuresti, cu prima oprire, doar pentru a scurta distanta, in Craiova, de unde am plecat sambata dimineata, la prima ora, catre o adevarata vacanta, condensata in doar doua zile de weekend, scrie Razvan Pascu.

Am plecat la drum cu ideea de a vedea cat mai multe dintre pesterile accesibile din judetul Caras-Severin, demers in care am fost sprijiniti (cu orientare si sfaturi) de Bogdan Badescu, presedintele unei asociatii speologice locale, ajutor pentru care merita toate multumirile noastre.

Atentat la deflator

Atentat la deflatorIdeea este urmatoarea. Oficial avem un PIB nominal previzionat de 609 mld. lei.Pentru a afla PIB-ul real trebuie sa deflatam PIB-ul nominal, adica sa-l imparțim la indicele prețurilor.

Deflatorul PIB masoara dinamica tuturor prețurilor din economie – spre deosebire de IPC, care masoara evoluția prețurilor bunurilor de consum, precizeaza Bogdan Glavan.

Deflatorul previzionat este de 103,4, adica se preconizeaza ca prețurile tuturor bunurilor vor crește cu 3,4% anul acesta.

Cate conturi false sunt pe Facebook

Cate conturi false sunt pe FacebookFacebook a declarat recent ca intre 5 si 6% dintre conturile create sunt duplicate sau fictive.

Ceea ce inseamna ca peste 40 de milioane de conturi – din cele peste 845 de milioane la nivel global – sunt false.

Cred ca aceste date sunt binevenite. Mai linistesc un pic spiritele celor care scot in fata problema conturilor false ca o scuza pentru a nu initia campanii si proiecte pe Facebook, mentioneaza Cristian Manafu.