Ungureanu, Fondul pentru privatizari – un thriller economic cu 19 milioane de victime

Ungureanu, Fondul pentru privatizari – un thriller economic cu 19 milioane de victimePrim ministrul Ungureanu a iesit la rampa sa apere ultimele succese in privatizare pe care spune ca le-a urmarit personal. Probabil ca asa se explica de ce s-au grabit unii investitori captivi sa intre pe ultima suta de metri la Transelectrica, pierderea semnificativa a statului in cazul aceleiasi privatizari sau de ce nu se stiu investitorii finali la Cuprumin care au cumparat ieftin/au primit gratis o optiune pe drepturi de exploatare a zacamintelor ca in Ecuadorul anilor ’80.

Echipa de consilieri ai premierului crede ca daca acesta striga tare si pe mai multe posturi TV “privatizarile” in cauza devin realizari ori daca foloseste etaloane de performanta fluide spectatorii se pierd cu firea, precizeaza Lucian Isar.

Veniturile populatiei au depasit cheltuielile in T4 2011

Veniturile populatiei au depasit cheltuielile in T4 2011Potrivit rezultatelor anchetei bugetelor de familie, in trimestrul IV 2011, veniturile totale medii lunare au reprezentat, in termeni nominali, 2.542 lei pe gospodarie si 884 lei pe persoana, in crestere cu circa 10% fata de acelasi trimestru din 2010, si cu 6,4% fata de acelasi trimestru din 2009, informeaza BusinessDay.

Veniturile banesti au fost, in medie, de 2.025 lei lunar pe gospodarie (704 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 517 lei lunar pe gospodarie (180 lei pe persoana). In acelasi timp insa, diferenta dintre mediul urban si cel rural este uriasa - in mediul urban, veniturile banesti sunt aproape duble fata de cele din mediul rural

Cum va evolua tehnologia in urmatorii 28 de ani

Cum va evolua tehnologia in urmatorii 28 de aniDaca te preocupa un pic tehnologia. Daca vreodata te-ai intrebat incotro se indreapta tehnologia, Cristian Manafu te invita sa iti rezervi cateva minute pentru a vizualiza datele din infographicul postat pe blogul sau.

La Stat sau la privat, aceasta-i intrebarea

La Stat sau la privat, aceasta-i intrebareaCati angajati lucreaza la Stat si cati in privat? Ce salarii au ei si cati castiga peste 8000 de lei lunar? Care este numarul angajatilor din banci si asigurari care iau cele mai mari salarii?

Repartizarea salariatilor dupa salariile brute realizate arata ca 7% din numarul salariatilor au realizat sub si la nivelul salariului minim pe economie, 54,8% dintre salariati au realizat salarii brute cuprinse intre 601 si 1500 lei, 27,2% intre 1501 si 3000 lei, 7,5% au realizat salarii brute intre 3001 si 5000 lei, iar 3,5 % au realizat salarii brute de peste 5000 lei,
aflam de la Dan Popa.