Uitati de PIB, vom avea multa Fericire

Uitati de PIB, vom avea multa FericireAsa cum era de asteptat, ideea masurarii fericirii unei natiuni in loc de PIB-ul acesteia a depasit granitele Bhutanului si e pe cale sa se mondializeze. ONU a tinut deja o conferinta pe tema asta la inceputul lunii, la care a participat inclusiv David Cameron, scrie Bogdan Glavan.

Daca va amintiti, de cand cu criza si presedintele Frantei a vorbit despre necesitatea ca guvernul sa se concentreze pe cresterea bunastarii “in sens larg”. Deja exista economisti importanti (Jeffrey Sachs) care se inroleaza in armata celor care minimizeaza importanta PIB-ului. Probabil altii sunt contractati in timp ce scriu.

O manusa pentru castana fierbinte a retrocedarilor

O manusa pentru castana fierbinte a retrocedarilorDecizia guvernului de a lasa cu ochii in soare cateva mii de oameni care asteptau restituirea proprietatilor confiscate de comunisti va produce efecte perverse pe care prea putini le intuiesc astazi. Executivul a hotarat sa plafoneze la 15% si sa esaloneze pana la Sfantu’ Asteapta acordarea acestor despagubiri, noteaza Biziday.

In mod normal Curtea Europeana a Drepturilor Omului nu ar avea de ce sa stea in sedinta mai mult de un minut inainte de a condamna statul roman la plata unor despagubiri de cateva miliarde de euro dupa aceasta decizie. Ea este de un cinism fara margini si efectul previzibil este ca intr-o perioada mai mare sau mai mica de timp guvernul de la Bucuresti sa nu mai poata plati pensiile si salariile functionarilor sai pentru a putea pune in executare o astfel de condamnare.

RoNewMedia Magazine, din 1 mai

RoNewMedia Magazine, din 1 maiO data cu repozitionarea RoNewMedia ca festival regional dedicat industriei online, vom lansa si un nou experiment media, si anume o revista glossy dedicata evenimentului, scrie Dragos Stanca.

Produsul se va lansa in 1 Mai, o data cu editia speciala BIZ dedicata Top Social Brands, si se va distribui si tuturor celor care vor participa la RoNewMedia 6.0, intre 16 si 18 mai, la noul sediu al Bibliotecii Nationale.

Stolojan vs Ministerul de Finante: etapa de clarificari

Stolojan vs Ministerul de Finante: etapa de clarificariEconomistul Stolojan a emis de curand o serie de rationamente privind legatura dintre cresterea economica comunicata de autoritati si veniturile bugetare. Economistul a cerut guvernului sa explice datele comunicate public si de ce au scazut ca si pondere incasarile la buget.

Rationamentul este corect daca se considera ca si premize valide ceea ce au sustinut autoritatile referitor la evolutia economica din 2011, precizeaza Lucian Isar.