Londra 2012

Londra 2012Pentru organizatorii Jocurilor Olimpice de Londra lucrurile nu merg foarte bine. Afirmatia nu se refera la pregatirile pentru deschiderea competitiei, ci la logo-ul ales sa reprezinte vizual mult asteptatul eveniment.

Cei care au vazut imaginea nu sunt deloc multumiti de alegerea oficialilor, comparand logo-ul cu mancarea unui caine colorata in nuante acide.

In continuare, puteti vedea logo-urile ultimelor editii ale olimpiadelor. Este logo-ul JO din 2012 cel mai urat din istoria Olimpiadei?

Sursa Foto front si slide Blog.usingsmiles.com

Surse Foto
Olympic.org

Vancouver 2010

Vancouver 2010Imaginea reprezinta un inukshuk, o statuie traditionala folosita de poporul inuit din zonele arctice pentru a delimita teritoriile in scop de aparare.

Logo-ul multicolor al Jocurilor Olimpice de Iarna semnifica prietenia.

Sursa foto: Dealrocker.wordpress.com

Beijing 2008

Beijing 2008Emblema oficiala de la Jocurile Olimpice din 2008 combina arta caligrafiei chinezesti cu o imagine sportiva, transformand elementele intr-o figurina umana.

Imaginea seamana cu caracterul chinez “Jing”, care provine de la numele orasului gazda si promoveaza motto-ul olimpic "Citius, Altius, Fortius" ("Mai repede, mai inalt, mai puternic").

Torino 2006

Torino 2006Logo-ul olimpiadei de iarna portretizeaza cladirea Mole Antonelliana transformata intr-un munte.

Acesta este format din cristale de gheata, cristale ce formeaza o retea ce simbolizeaza legatura noilor tehnologii si spiritul olimpiadei al pacii dintre popoare.

Atena 2004

Atena 2004Emblema este reprezentata de o coroana de flori creata dintr-o ramura de maslin. Aceasta a devenit o referinta a Jocurilor Olimpice din Antichitate, cand ramura era acordata drept premiu campionilor.

Salt Lake 2002

Salt Lake 2002In logo-ul ce reprezinta un cristal de zapada se regasesc culorile traditionale ale statului Utah: galben, portocaliu si albastru. Imaginea simbolizeaza contrastul din aceasta regiune, unde peisajul trece de la desertul arid la muntii inzapeziti.

Tema acestei reprezentari este in concordanta cu locuitorii statului Utah, care au dorit ca logo-ul sa reprezinte diversitatea geografica a regiunii.

Sydney 2000

Sydney 2000Pentru design-ul acestei imagini care reprezinta un atlet s-au utilizat forme si culori tipic australiene.

Silueta sportivului este formata din bumeranguri, iar culorile fac trimitere la peisajul australian unic si la locuitorii sai.

Flacara reprezinta conturul operei din Sydney, o cladire reprezentativa a orasului.

Nagano 1998

Nagano 1998Olimpiada de Iarna de la Nagano reprezinta o floare, ale carei petale reprezinta cate un sport. Aceasta poate fi vazuta, de asemenea, ca un fulg de nea .

Emblema a fost adaptata dupa o specie de floare de munte si arata preocuparea Japoniei pentru mediul inconjurator.

Atlanta 1996

Atlanta 1996
Baza logo-ului tortei este formata din cele cinci inele si numarul 100, ce seamana cu o coloana greaca si sarbatoreste centenarul Jocurilor Olimpice.

Flacarile ce se transforma in stele reprezinta drumul catre excelenta, aurul este simbolul medaliilor, iar verdele este culoarea Atlantei, cunoscut ca Orasul Copacilor.

Lillehammer 1994

Lillehammer 1994Emblema este o imagine stilizata a unei aurore boreala, un fenomen natural ala Norvegiei ce este asociat cu puterea si cu spectacolul jocurilor de lumini.