In cautarea partidului care priveste pe termen lung

In cautarea partidului care priveste pe termen lungNu stiu de ce nici un partid din Romania nu vizeaza masuri fundamentale de reforma care sa dinamizeze economia si sa duca la inflorirea societatii. De fapt, stiu. Aceste masuri nu pot fi inspirate decat de o viziune, de un model societal realizabil pe termen lung, scrie Bogdan Glavan.

Dar pe termen lung suntem toti morti – a spus candva un economist, apostol al etatismului, pe cat de iubitor al politicii pe atat de dispretuitor al traditiei si vechilor valori morale. Iar sloganul sau a ajuns principiul de temelie al aproape oricarei constructii politice. In Romania cel putin.

Tintirea inflatiei vs tintirea preturilor

Tintirea inflatiei vs tintirea preturilorTintirea Inflatie a fost o etapa necesara in ancorarea anticipatiilor inflationiste. Chiar daca unele tari au facut asta explicit, politica monetara de tintire a inflatiei, sau implicit, SUA, consensul intre economisti este ca inflatia mare este mai daunatoare decat inflatia redusa, precizeaza Florin Citu.

Acum, ca in ultima parte a anilor 80, politica monetara trebuie sa aleaga un nou regim. Tintirea directa a inflatiei a fost folosita cu succes dar nu este optima pentru urmatoarea perioada de dezvoltare, din punctul meu de vedere.

De ce nu o sa faca mare branza guvernarea USL

De ce nu o sa faca mare branza guvernarea USLAm asteptat cu mare interes anuntarea masurilor care o sa ghideze guvernarea in perioada urmatoare.

Am asteptat sa vad mai ales care va fi componenta liberala din programul de guvernare care va urma.

Am constatat cu mare durere ca nu s-a inteles nimic din experienta prin care am trecut in ultimii ani, scrie pe blogul sau Cristian Paun.

Basescu asociaza performanta guvernamentala cu dobanda la finantarea locala

Basescu asociaza performanta guvernamentala cu dobanda la finantarea localaIn discursul de desemnare a noului Premier, Presedintele Basescu, pentru a evidentia calitatea actului de guvernare din ultimii ani, foloseste doua comparatii: nivelul dobanzilor pe piata locala la care se imprumuta statul si nivelul stocului de trezorerie, scrie Lucian Isar.

In cazul dobanzilor, se precizeaza ca in momentul preluarii mandatului de catre Guvernul Boc “ dobanzile la care ne imprumutam erau de 14,26% pe piata interna. Azi, Romania s-a imprumutat cu 6,6%”.