Jeffrey Franks si problema cunoasterii

Jeffrey Franks si problema cunoasteriiNimeni nu dispune de cunoastere perfecta. Dar in vreme ce individul dispune si de stimulente pentru a-si ajusta actiunile in fata incertitudinii, guvernul – sau domnul Jeffrey Franks – are constrangeri mult mai laxe. Ce ni se intampla daca dam gres?

Fiecare ne confruntam cu problema cunoasterii limitate, dar doar guvernul poate sa actioneze cu dispret fata de comiterea de erori si pierderea potentiala a resurselor; deoarece aceste resurse nu sunt ale lui, ci ale tuturor, scrie Bogdan Glavan pe blogul sau.

Cum te prezinti in conferinte

Cum te prezinti in conferinteIn prima instanta, ar trebui negociate cu gazda evenimentului / sesiunii acele cuvinte cheie definitorii, care nu trebuie ratate. Evitati prezentarile lungi, lecturate cu intonatie de moderator, precizeaza Cristian Manafu.

In al doilea caz, incepeti cu o remarca fata de eveniment sau fata de prezentarea anterioara si faceti cumva legatura cu persoana voastra si activitatea de zi cu zi. Retineti insa sa spuneti repede ce aveti de zis (Puteti in 140 de caractere?) si mai ales sa alegeti cuvinte puternice (dar fara aroganta) care sa va reprezinte in fata oamenilor.

Dilema diminetii

Dilema diminetiiCat sunt in opozitie politicienii spun lucruri traznite, uneori ridicole, alteriori stupide sau fac gesturi demne de Hollywood cum ar fi plansul pe umerii altora, marturiseste Orlando Nicoara.

Insa imediat ce ajung la putere imbraca haina seriozitatii, isi pun palaria de om responsabil si incearca sa normalizeze declaratiile din trecut: “Domle, eram in opozitie, asa se face cand te uiti de pe margine”.

Iata de ce traseismul politic e bun pentru democratie

Iata de ce traseismul politic e bun pentru democratieUltima gaselnita in materie de schimbari electorale, votul uninominal intr-un singur tur, poate fi interpretata si ca o “veste buna”, din mai multe motive, noteaza Riscograma.

Intai, pentru ca trimite la cosul de gunoi varianta care gasise consensul printre politicieni, hibridul dubios intre uninominal si liste. Apoi, pentru ca forteaza explorarea consecintelor si concluzia fireasca: nu exista sistem de vot perfect, iar acesta e mai departe decat parea – mai ales pentru Romania, unde efectele practice ar fi catastrofale. In cele din urma, pentru ca va forta partidele sa gaseasca consensul in jurul sistemului de acum, care desi nu pare, e probabil cel mai bun.