The Artist

The ArtistProductia inedita, care aduce aminte de filmele din anii ’20 si ’30, il are in prim plan pe George Valentin (interpretat de Jean Dujardin), un actor de film mut aflat intr-un moment de declin al carierei, care o intalneste pe tanara Peppy Miller (Berenice Bejo), o actrita apreciata de publicul filmelor vorbite, de care este atras in mod inrezistibil. Desi intre cei doi se creeaza o legatura, ei sunt departiti de destin si imprejurari, potrivit Cinemagia.ro.

Filmul a fost foarte apreciat de cineasti, fiind recompensat cu 5 Oscaruri, 7 premii Bafta, un Palme D’Or, 6 trofee Cesar si multe altele.

Sursa Foto
: IMDB


Moulin Rouge

Moulin RougeMoulin Rouge este un film despre adevar, frumusete, libertate si - mai presus de toate - despre iubire, intr-un cadru stralucitor si fascinant: clubul de noapte Moulin Rouge si Parisul de la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Cele doua personaje centrale din filmul Moulin Rouge sunt Christian, tanarul poet (interpretat de Ewan McGregor) si Satine (interpretata de Nicole Kidman), vedeta clubului Moulin Rouge si totodata cea mai celebra curtezana din Paris, noteaza Cinemagia.ro.

Productia a castigat un trofeu Bafta si doua Oscaruri.

Sursa Foto: IMDB

Devdas

DevdasAceasta poveste de dragoste indiana il are in prim plan pe Devdas Mukherjee (Shah Rukh Khan), un tanar dintr-o familie instarita si pe Parvati (Aishwarya Rai), prietena lui din copilarie.

Dupa ce familia lui Devdas se opune relatiei dintre cei doi, acesta cade in patima alcoolului.

Printre trofeele primite se numara un premiu Bafta si 9 distinctii ale academiei de film din India.

Sursa Foto: IMDB

Synecdoche, New York

Synecdoche, New YorkSynecdoche reprezinta debutul ca regizor pentru Charlie Kaufman, scenaristul productiei “Eternal Sunshine of the Spotless Mind”.

Filmul arata stradaniile unui director de teatru interpretat de Philip Seymour Hoffman de a crea intr-un depozit o replica in marime naturala a unei parti din orasul New York , potrivit Cinemagia.

Pelicula a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu, acordat de Asociatia de Critici de Film Austin si a fost nominalizat la un Palme d’Or.

Sursa foto IMDB

The Hurt Locker

The Hurt LockerAcest film a adus o premiera in industria cinematografica dupa ce Kathryn Bigelow a devenit prima femeie care a primit Oscarul pentru cel mai bun regizor. Hurt Locker descrie viata soldatilor americani care trebuiau sa dezamorseze bombe in timpul conflictelor armate din Irak.

Filmul a reusit sa detroneze ca numar de trofee primite, Avatar-ul lui James Cameron. Lungmetrajul realizat de Bigelow, a costat 11 milioane de dolari si a fost difuzat in doar 535 de cinematografe, conform Cinemagia.

Productia a strans 6 premii Oscar, 3 nominalizari la Globul de aur si 6 premii Bafta.


Sursa foto IMDB

The White Ribbon

The White RibbonProductia germana, regizata de Michael Haneke, are loc in 1913. Actiunea filmului este de axata pe evenimentele ciudate care au loc la scoala dintr-o zona rurala a Germaniei.

Filmul a fost nominalizat la 2 categorii ale premiilor Oscar, a castigat un Glob de Aur, un Palm d’Or la festivalul de la Cannes si a castigat la trei categorii ale evenimentului realizat de Academia Europeana de Film prin care si “Cel mai bun film”, conform Cinemagia.

Sursa foto IMDB

Crouching Tiger, Hidden Dragon

Crouching Tiger, Hidden DragonRegizorul Ang Lee i-a cooptat pe Chow Yun-Fat si Michelle Yeoh intr-o productie care atrage prin efecte speciale si lupte spectaculoase.

Filmul a fost premiat cu 4 premii Oscar, doua Globuri de Aur si o nominalizare la Academia Europeana de Film, conform Cinemagia.


Sursa Foto IMDB

Avatar

AvatarEste filmul cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei. Este de asemenea si un pioner, deschizand gustul spectatorilor pentru productiile 3D.

Regizorul James Cameron a plasat actiunea peliculei in viitor, pe o alta planeta locuita de o rasa umanoida, unde oamenii doresc sa stabileasc o colonie industriala care sa exploateze resurse naturale.

Printre alte productii ale lui Cameron se numara Terminator si Titanic. Costul de realizare al filmului se ridica la 237 de milioane de dolari, plus 150 de milioane dolari pentru promovare.

Lungmetrajul a fost premiat cu 3 Oscaruri, doua trofee Globul de Aur si doua premii Bafta, potrivit Cinemagia.

Sursa Foto IMDB

Lord of the Rings

Lord of the RingsFranciza Lord of the Rings a fost inspirata dupa creatia literara a lui J.R Tolkien. Prima parte, Fratia Inelului a vazut lumina tiparului in anul 1954.

Cartile au fost transpuse de regizorul Peter Jackson impreuna cu una din cele mai mari desfasurari de forte din cinematografie in trei filme, difuzate in perioada 2001-2003.

Trilogia a strans 17 premii Oscar( numai “Return of the King” si-a adjudecat 11), 6 nominalizari si 4 premii Bafta, potrivit Cinemagia.


Sursa Foto IMDB

Wall-E

Wall-EFilmul de animatie a fost produs de compania Pixar, responsabila pentru primul lungmetraj de animatie pentru publicul larg-Toy Story (1995) precum si Finding Nemo.

Filmul surprinde prin poveste, continut si realizare. Este povestea unei umanitati care isi pierde identitatea si echilibrul, dar care, cu ajutorul celor doi eroi, Wall-e si Eve, reuseste sa isi regaseasca valorile de sine si bineinteles si planeta, potrivit Cinemagia.


Sursa Foto IMDB