Taxa de solidaritate si efectele ei

Taxa de solidaritate si efectele eiPremierul Victor Ponta a declarat ca se gandeste sa impoziteze cu inca 16% salariile de peste 4500 de lei ale bugetarilor, scrie Biziday.

Ponta a vorbit de o taxa de solidaritate si probabil domnia sa a contat pe simpatia bugetarilor mai prost platiti si a privatilor care ii antipatizeaza pe bugetari.

Facebook IPO

Facebook IPOAm ales cateva companii reprezentative pentru ramurile industriei in care ne invartim si ne uitam la vanzarile lor pe anul trecut, la profitul net, valoarea de piata a firmei, scrie Radu Georgescu.

Studiem apoi multiplii de vanzari si profitabilitate la care compania este evaluata.

Cand lucrurile chiar costa prea mult

Cand lucrurile chiar costa prea multReciclam hartie, plastic, sticla de multi ani. Alergam si mergem la sala pentru a lupta cu sedentarismul.

Am redescoperit bicicleta si ne plac masinile electrice. Incepem sa renuntam la produsele “nesanatoase” si ne uitam la cele bio. Oare vom inceta sa mai platim nejustificat de mult pentru diverse lucruri, se intreaba Cristian Manafu.

Consumul administratiei publice si cresterea economica

Consumul administratiei publice si cresterea economicaAtat recesiunea (2009) cat si cresterea economica (2011) sunt corelate exact cu ce spune teoria: consumul populatiei si investitiile si nu cu ce ne spun unii: consumul administratiei publice.

Asadar, in perioada urmatoare politica economica trebuie sa impusioneze consumul si investitiile, scrie Florin Citu.