Cetateanul Kane (1941)

Cetateanul Kane (1941)Pelicula descrie viata reala a magnatului William Randolph Hearst care a construit un imperiu in mass-media. Orson Welles a jucat rolul principal, a scris si regizat acest film.

Tucker: The Man and His Dream (1988)

Tucker: The Man and His Dream (1988)Filmul vorbeste despre Preston Tucker, un rebel constructor de automobile care s-a remarcat prin ideile sale in perioada ce a urmat celui De-al Doilea Razboi Mondial. Jeff Bridges joaca rolul constructorului.

Roger&Me (1989)

Roger&Me (1989)Documentarul din 1989 realizat de Michael Moore vorbeste despre impactul pe care General Motors, companie condusa la momentul respectiv de Roger Smith, l-a avut asupra orasului sau natal, Flint (Michigan). Atunci 30.000 de muncitori si-au pierdut locul de munca.

Barbarians at the Gate: The Fall of RJR Nabisco (1993)

Barbarians at the Gate: The Fall of RJR Nabisco (1993)Seria TV realizata in 1993 se bazeaza pe incercarea lui F. Ross Johnson, CEO al RJR Nabisco (interpretat de actorul James Garner), de a cumpara propria companie folosind capital imprumutat si garantat uneori chiar cu activele companiei cumparate. Johnson pierde ulterior in fata unor specialisti in astfel de tranzactii.

Piratii din Silicon Valley (1999)

Piratii din Silicon Valley (1999)Inaintea lui Ashton Kutcher, actorul Noah Wyle (cunoscut din serialul “ER – Spitalul de Urgenta”) l-a interpretat pe Steve Jobs, in timp ce Anthony Michael Hall a jucat rolul lui Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, in filmul Piratii din Silicon Valley. Productia, realizata pentru TV, a prezentat inceputurile celor doi giganti IT si rivalitatea care a aparut intre Jobs si Gates.

Aviatorul (2004)

Aviatorul (2004)Leonardo DiCaprio joaca rolul miliardarului Howard Hughes, care a construit un imperiu in domeniul aviatiei incepand cu 1920 si pana in pragul celui De-al Doilea Razboi Mondial. Pelicula a fost distinsa cu 5 Premii Oscar.

Diavolul se imbraca de la Prada (2006)

Diavolul se imbraca de la Prada (2006)Meryl Streep joaca rolul editorului Miranda Priestly, o mana de fier in presa de moda, filmul fiind inspirat de Anna Wintour, editorul Vogue, renumita pentru stilul sau draconic de conducere. Streep a fost nominalizata de 14 ori la Premiile Oscar pentru acest rol. Wintour a declarat ulterior ca a fost incatata de acest film.

Reteaua de socializare (2010)

Reteaua de socializare (2010)Productia care prezinta povestea Facebook, cea mai populara retea de socializare din lume, cu Jesse Eisenberg in rolul lui Mark Zuckerberg, a castigat trei Premii Oscar.

Moneyball - Arta de a invinge (2011)

Moneyball - Arta de a invinge (2011)Brad Pitt il intrepreteaza pe fostul jucator de baseball Billy Beane, care devine manager al echipei Oakland Athletics si se face cunoscut datorita talentului de a forma echipe de baseball eficiente din punct de vedere al costurilor. Filmul a fost nominalizat de sase ori la Premiile Oscar.