1. Stella Artois

1. Stella Artois

Aparitia logoului: 1366
Anul in care compania a fost fondata: 1366
Veniturile companiei: 43.2 miliarde dolari
Industria: Bauturi

Stella Artois dateaza din anul 1366, cand fabrica de bere Den Hoorn a fost infiintata in Leuven, Belgia. Berarul local, Sebastian Artois, a cumparat fabrica de bere in 1708 si redenumit-o dupa el. Potrivit lui Platon Logic Limited, o companie de date pe piata de bere, Stella Artois este cea mai vanduta bere belgiana din lume.

Stella Artois este produsa si in Romania de catre unul dintre cei mai importanti producatori de bere, si anume Bergenbier. Compania dateaza din anul 1994 si face parte din grupul StarBev, iar printre marcile internationale produse la nivel local se numara Staropramen, Beck’s si Löwenbräu.

Sursa foto: Shutterstock

2. Twinings Tea

2. Twinings Tea

Anul aparitiei logoului: 1887
Anul in care compania a fost fondata: 1706
Veniturile companiei: 22.6 miliarde dolari
Industria: Bauturi

Twinings Tea foloseste acelasi logo de 227 ani, facandu-l, astfel, cel mai vechi logo din lume, neschimbat, care inca isi pastreaza forma, potrivit site-ului companiei. Mai mult decat atat, compania a ocupat acelasi loc in zona Strand din Londra, de la fondarea sa in 1706 de catre Thomas Twining. In prezent, la nivel mondial, Twinings este al doilea brand de ceai, cu o cota de piata de 4.2% (sursa Euromonitor). Cu o traditie de peste 300 de ani, Twinings produce astazi peste 198 de tipuri de ceai, dintre care Twinings English Breakfast si Twinings Earl Grey sunt produsele companiei cu cel mai mare succes.

Twinings Tea a aparut pe piata din Romania in februarie 2007.

Sursa foto: Shutterstock

3. Bass Ale

3. Bass Ale

Anul aparitiei logoului: 1876
Anul in care compania a fost fondata: 1777
Veniturile companiei: 43.2 miliarde dolari
Industria: Bauturi

Bass Ale foloseste logoul triunghi-rosu din 1876, atunci cand acesta a devenit prima marca inregistrata emisa vreodata de catre guvernul britanic. Logo-ul a devenit atat de popular incat Edouard Manet l-a introdus in lucrarea sa din 1882, "O Bar la Folies Bergere", iar James Joyce l-a mentionat in mod explicit in romanul "Ulise".

Sursa foto: Shutterstock

4. Shell Oil

4. Shell Oil

Anul aparitiei logoului: 1904
Anul in care compania a fost fondata: 1833
Veniturile companiei: 451.2 miliarde dolari
Industrie: Energie

In 1891, Marcus Samuel & Co. a inceput exportul maritim de kerosen din Londra in India si cel de scoici pe pietele europene. Faptul ca afacerea cu scoici pe mare sau “seashell”, in engleza, a adus cele mai mai profituri companiei, l-a determinat pe Samuel sa-si numeasca afacerea “Shell”, iar logoul acesteia era o scoica de midie. In 1904, o cochilie a devenit logoul oficial.

Shell Gas Romania a fost creat in 1996, ca un joint-venture intre Grupul Shell care detine 55% din actiuni si Petrom 45%. Shell Gas este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata gazului petrolier lichefiat, alaturi de Butan Gas Romania sau Crimbo Gas.

Sursa foto: Shutterstock

5. Levi Strauss & Co.

5. Levi Strauss & Co.

Anul aparitiei logoului: 1886
Anul in care s-a fondat compania: 1837
Veniturile companiei: 4.7 miliarde dolari
Industrie: Imbracaminte

Logoul Levi Strauss, care intruchipeaza doi cai, este probabil la fel de vechi precum denimul pe care este imprimat. De fapt, logoul a devenit atat de cunoscut incat, in conformitate cu Levi Strauss & Co, clientii cer de multe ori "pantalonii cu doi cai."

Magazinele Levi’s se gasesc si pe piata din Romaniain centrele comerciale precum Baneasca Shopping Center, Afi Palace Cotroceni, Sun Plaza, Bucuresti Mall si Plaza Romania din Bucuresti.

Sursa foto: Shutterstock

6. Sherwin-Williams

6. Sherwin-Williams

Anul aparitiei logoului: 1905
Anul in care compania a fost fondata: 1866
Veniturile companiei: 10.2 miliarde dolari
Industria: Produse chimice de specialitate

Logo-ul Sherwin-Williams a fost initial creat in 1890 de catre George Ford, de catre seful de publicitate al companiei. In 1905, logoul “acopera Pamantul” a inlocuit imaginea cu cameleonul si a devenit logo-ul oficial al companiei. Sherwin-Williams, cu sediul in Cleveland, Ohio, este unul dintre cei mai mari producatori, distribuitori, comercianti cu amanuntul si de vopsea din lume. A avut aproape 4000 de magazine si a angajat aproape 38.000 de oameni din intreaga lume din 2013.

Sherwin-Williams a aparut pe piata din Romania in anul 2007 si are sediul la Timisoara.

Sursa foto: Sherwin-Williams

7. Heinz

7. Heinz

Anul aparitiei logoului: 1869
Anul in care comapnia a fost fondata: 1869
Veniturile companiei: 11.5 miliarde dolari
Industria: Alimentara

Heinz a aparut pe piata in 1869, atunci cand Henry Heinz si L. Clarence Noble au folosit legume din gradina mamei celui dintai, la sticle cu hrean si le-au vandut pe piata din SUA. In timp ce Heinz & Noble Co nu a supravietuit crizei financiare din 1873, Heinz a revenit pe piata in 1876, atunci cand a introdus ketchupul pentru consumatorul american.

Logo-ul Heinz isi are radacinile de la originalul Heinz & Noble Co din 1869. In ceea ce priveste fontul, dimensiune si forma, au fost aduse mici retusuri de-a lungul timpului.

Heinz este prezent pe piata din Romania prin compania Nordic Import Export si e producatorul numarul 1 in lume.

Sursa foto: Shutterstock

8. Prudential

8. Prudential

Anul aparitiei logoului: 1896
Anul in care compania a fost fondata: 1875
Veniturile companiei: 41.5 miliarde dolari
Industrie: Asigurari de viata

Prudential a introdus logoul sau "Rock of Gibraltar" in 1896, la scurt timp dupa ce compania a fost infiintata. Simbolul a aparut intr-un ziar saptamanal cu descrierea "Prudential are puterea de Gibraltar". Potrivit site-ului companiei, logoul semnifica “putere, stabilitate, expertiza si inovatie”. Prudential este o companie fondata de John Dryden Fairfield in 1875 si anume Friendly Societatea Prudential.

Sursa foto: captura foto, Prudential.com

9. Peugeot

9. Peugeot

Anul aparitiei logoului: 1850
Anul in care compania a fost fondata: 1810
Veniturile companiei: 54.1 miliarde dolari
Industria: Automobile

Justin Blazer, un gravor de meserie, a proiectat marca Peugeot in 1847. Logoul, reprezentand initial un leu in picioare pe o sageata, a suferit unele modificari - sageata, de exemplu, a fost eliminat, iar leul si-a schimbat pozitia. Peugeot a fost initial infiintata in 1810 ca o companie producatore de otel. Inainte de a deveni unul dintre cei mai cunoscuti producatorii auto din lume, Peugeot a avut o afacere cu biciclete.

Peugeot a fost anul trecut pe locul 8 in primele 10 cele mai vandute marci pe piata romaneasca, cu 2.425 de autoturisme, potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Circa 70% din vanzarile Peugeot in Romania au fost modele diesel.

Sursa foto: Shutterstock

10. Johnson & Johnson

10. Johnson & Johnson

Anul aparitiei logoului: 1887
Anul in care compania a fost fondata: 1886
Veniturile companiei: 71.3 miliarde dolari
Industria: Fabricarea medicamentelor

Johnson & Johnson, prima companie din SUA care produce si distribuie pansamente chirurgicale sterile, a fost fondata in New Brunswick, New Jersey, in 1886. Tipul de scris cursiv din logoul "Johnson&Johnson" a fost modificat dupa semnatura unuia dintre fratii fondatori ai companiei, James Wood Johnson.

Compania farmaceutica Johnson & Johnson este prezenta pe piata din Romania si este membru al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

Sursa foto: Shutterstock

Sursa foto: Shutterstock.com