The Economist - "Urzeala minciunilor"

The Economist - "Urzeala minciunilor"

Vladimir Putin apare pe prima pagina a publicatiei financiare britanice The Economist, al carei titlu este "Urzeala minciunilor", analiza concentrandu-se pe relatia dintre Vest, Rusia, avandu-l in centru pe liderul de la Kremlin.

Autorul articolului sustine ca Vladimir Putin a avut o "contributie dezastruoasa la istoria Rusiei" si ca este vinovat de doborarea avionului Malaysia Airlines cu 298 de oameni la bord.

Domnul Putin si-a construit imaginea unui patriot, insa este o amenintare

"Domnul Putin si-a construit imaginea unui patriot, insa este o amenintare - la adresa normelor internationale, a tarilor vecine si a rusilor, care sunt intoxicati cu un brand isteric al propagandei impotriva Vestului", scrie The Economist.

Sursa foto: Economist.com.

Time - "Jocul periculos al lui Putin"

Time - "Jocul periculos al lui Putin"

Coperta numarului din 4 august al revistei saptamanale Time il arata pe presedintele Vladimir Putin cu umbra unui avion. Titlul de pe prima pagina a publicatiei americane este "Al doilea Razboi Rece. Vestul pierde jocul periculos al lui Putin".

Vestul pierde jocul periculos al lui Putin

Autorul face referire la doborarea avionului Malaysia Airlines de catre separatistii prorusi si il blameaza pe presedintele american pentru atitudinea pasiva adoptata fata de liderul Rusiei. "Chiar daca surse din serviciile inteligentei americane au afirmat cu fermitate ca armele rusesti si aliatii rusi au fost in spatele atacului cu rachete, diplomatii americani au intampinat obstacole in mobilizarea Europei pentru a inaspri sanctiunile impotriva lui Putin", noteaza Time, potrivit Washington Examiner.

Sursa foto: Facebook.

Niepodlegla - "Sangerosul Vladimir"

Niepodlegla - "Sangerosul Vladimir"

Publicatia poloneza Niepodlegla a publicat pe prima pagina a ultimei editii din luna iulie o fotografie in care presedintele Vladimir Putin apare cu buza inferioara si barbia pline de sange, sub titlul "Bloodymir", care s-ar putea traduce prin "Sangerosul Vladimir".

Sursa foto: Twitter.

Mad Magazine - "Vreau Ucraina!"

Mad Magazine - "Vreau Ucraina!"

Pe coperta publicatiei umoristice Mad Magazine Vladimir Putin apare ca "Uncle Sam", cu o palarie pe care apar coicanul si secera, unul din simbolurile comunismului. Mesajul de sub caricatura lui Putin este "Vreau Ucraina (Si nu ma puteti opri)".

Sursa foto: MadMagazine.com.

Newsweek - "Inamicul numarul 1 al Vestului"

Newsweek - "Inamicul numarul 1 al Vestului"

Efitia europeana a publicatiei americane Newsweek il prezinta pe presedintele Putin ca "Inamicul numarul unu al Vestului" sau ca pe un paria.

In articolul "Obiceiurile private ale unui dictator modern" este descrisa rutina zilnica a presedintelui rus.

Sursa foto: Censor.net.

Sursa foto: Vladimir Putin in timpul unei vizite in Paris/ Shutterstock.