1 / 6

Antena 3, complet partinitoare:Prejudiciul este inventat! Este procesul (politic al) secolului

Inaintea sentintei, Antena 3 a transmis foarte partinitor povestea procesului, prin vocea reporterilor televiziunii lui Voiculescu.

"Vedem dupa cata lume este adunata aici ca asistam la procesul politic numarul 1 ai ultimilor 25 de ani si de fapt al secolului. Lucrurile nu sunt in ordine in acest dosar, lucrurile sunt aranjate astfel incat sa se inventeze un prejudiciu", considerau reporterii Antenei 3.

"Este o sentinta dupa dictarea procurorilor, adica a acelor procurori care exercitau presiuni asupra DNA".

Reporterii Antenei 3 considera ca prejudiciul de 60 de milioane de euro este inventat. "Este testul pe care il dau judecatorii, doi oameni cu experienta si cariere ireprosabile pana in acest moment".



Dupa care Alessandra Stoiescu, reporter al Antenei 3, a devenit mai putin coerenta: "Pe umerii lor (ai judecatorilor - n.r.) este sarcina de a da o decizie corecta, iar decizia corecta cu atat de multe semne de intrebare este foarte interesant, intrucat in functie de ce decid ei vom afla daca este un complet de judecata sau un pluton de executie intr-un dosar politic".

Pentru 10 ani de mandat ticalos al lui Traian Basescu, 10 ani de inchisoare si pentru Voiculescu; rimeaza, din pacate!

Majoritatea televiziunilor au anuntat la ora 14:26 sentinta, Antena 3 subliniaza ca "va mai dura un timp" pana cand vor primi solutia. Intre timp, reporterii si invitatii din studio spun ca "este incredibil cum poate fi judecat un om inocent, ca Dan Voiculescu" si continua sa considere ca este un proces politic.

La mai bine de cinci minute dupa ce alte televiziuni transmiteau sentinta, si Antena 3 anunta verdictul - 10 ani de inchisoare cu executare. Din studio, in timp ce sunt transmise verdictele, reporterii Antenei 3 remarca faptul ca sentintele sunt majorate, "asa cum a cerut DNA-ul in apel!". Tot din studio se comenteaza ca "nu era cazul" sa ii fie interzise si drepturile civile si, la fel, partinitor, subliniaza ca "se merge dupa dictare, ceea ce a cerut DNA-ul, judecatorii fac! Nu este normal".

Tot redactorii Antena 3 subliniaza ca este incredibil ca unii dintre condamnati sa primeasca 10 ani de inchisoare, "mai ales pentru ca sunt in etate si sunt fapte inchipuite!".

Era inevitabil ca reporterii Antenei 3 sa nu introduca in subiect si pe Basescu si spun ca "el nu s-ar fi multumit cu doar 3-4 ani de inchisoare - "Pentru 10 ani de mandat ticalos al lui Traian Basescu, 10 ani de inchisoare pentru Voiculescu; rimeaza, din pacate!". Redactorii Antena 3 remarca faptul ca, practic, i-a fost dublata pedeapsa lui Voiculescu, de la fond. "Este o sentinta dupa dictarea procurorilor, adica a acelor procurori care exercitau presiuni asupra DNA".

Oana Stancu, realizator Antena 3: Din punctul meu de vedere nu este nicio diferenta intre procesele Staliniste si cele de acum!

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri