1 / 7

Adrian Sarbu: "demiurg" in media, controversat in afaceri

Adrian Sarbu, fostul patron al PRO TV si actualul director general al Mediafax, este cercetat pentru instigare la evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani, in dosarul evaziunii fiscale de la "Mediafax", in care sunt urmarite penal alte patru persoane, aflate in stare de retinere, dar si SC MEDIAFAX GROUP SA.


Sarbu a fost retinut, marti, pentru audieri la Parchetul General, iar spre seara a fost dus, cu catuse, in arestul central al Politiei Capitalei. El urmeaza sa fie prezentat, miercuri, in fata judecatorilor de la Curtea Suprema, cu propunerea de arestare preventiva.


Persoanele implicate in acest dosar sunt Cozac Daniela, Grigoruta Roxana Dorina, Dinu Sorin Nicolae, Chis Gheorghe Dragos, iar ultimii trei au fost si arestati preventiv.


In comunicatul de presa publicat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se arata ca, in urma unei decizii din 23 aprilie 2013, SC Mediafax Group SA i s-a acordat esalonarea la plata pe o perioada de 24 de luni a obligatiilor fiscale, in suma totala de aproape 4 milioane de lei. Rezulta din asta ca persoanele implicare in legalizarea actelor acestei societati "au creat si aplicat, in mod continuat, o schema de sustragere de la plata taxelor si impozitelor, implicand constituirea unor societati fantoma pe numele unor persoane lipsite de posibilitati materiale", se arata in comunicatul citat. Din calculele anchetatorilor, ar fi vorba de un prejudiciu adus statului prin activitatea infractionala derulata de inculpati se ridica la 16.809.964 milioane de euro.


Adrian Sarbu a fondat grupul Media Pro la inceputul anilor '90, in 1991 a lansat agentia de presa Mediafax, iar in 1995 a lansat PRO TV, un post comercial de televiziune. In iunie 2010 a iesit din actionariatul PRO TV SA, insa a ramas presedinte al companiei Central European media Enterprises.


Compania MEDIAFAX GROUP SA detine, printre altele, gandul,info, prosport.ro, zf.ro, apropo.ro, mediafax.ro si Ziarul Financiar.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri