1 / 6

Cum s-a ajuns la evacuarea televiziunilor Antena Group. Ce spune ANAF

Reprezentantii ANAF afirma ca imobile au fost confiscate si au devenit proprietatea statului, libere de orice sarcini, ca urmare a sentintei judecatoresti nr. 701/26.09.2013. Aceasta a ramasa definitiv prin decizia penala nr. 888/A/08.08.2014, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a Penala.

Data de 8 august 2014 este data la care Dan Voiculescu, proprietarul celor cinci televiziuni, a fost condamnat la zece ani de inchisoare in procesul legat de privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). El era acuzat de trafic de influenta si spalare de bani in forma continuata.

In aceeasi sentinta judecatorii au hotarat ca o parte importanta a averii lui Voiculescu sa fie confiscata, printre care si sediul Grivco si cel al Antenei 3. Cladirea Grivco si cea a Antenei 3 au fost evaluate de ANAF la 32,5 milioane euro, potrivit Hotnews.

De asemenea, decizia ANAF de a soma Antenele sa evacueze sediul in cinci zile a venit la doua saptamani dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a inceput o ancheta pentru a stabili de ce in dosarul condamnarii lui Voiculescu a fost recuperat doar 1% din prejudiciul de 60 de milioane de euro adus statului.

Potrivit Digi 24, problema recuperarii prejudiciului adus de Voiculescu a aparut dupa ce confiscarea imobilelor a fost blocata de mai multe procese deschise de firmele lui Dan Voiculescu.

"Astfel, cladirea in care functioneaza televiziunea de stiri fondata de fostul senator este inchiriata de la o alta societate la care actionari sunt membrii familiei Voiculescu. Contractul dintre cele doua firme este invocat pentru a amana, pe perioada nedeterminata, confiscarea cladirii. In procesele deschise de societatile fondate de familia Voiculescu, prin care se solicita suspendarea procedurii de confiscare, este invocata o afirmatie facuta in decizia de condamnare a lui Dan Voiculescu prin care i-au fost confiscate parte din bunuri. Referitor la confiscare, instanta a stabilit ca terenurile si cladirile trebuie sa intre in proprietatea statului libere de orice sarcini. Mai exact, in momentul in care statul le preia, acele cladiri sau terenuri nu trebuie sa faca obiectul unui credit bancar sau al unui contract de inchiriere", conform informatiilor Digi 24.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri