1 / 9

SATI, etalon oficial de masurare a performantelor de trafic

Ringier Romania sustine initiativa, urmand sa ia o decizie privind implementarea efectiva a acesteia in perioada urmatoare, se arata in comunicatul publisherilor.

Astfel, SATI va fi folosit ca etalon oficial de masurare a performantelor de trafic ale tuturor site-urilor editate de participantii la aceasta decizie comuna, semnatarii renuntand treptat, incepand de azi, la utilizarea altor sisteme de masurare a traficului online.

Ca urmare a deciziei luate de comun acord, codurile tuturor celorlalte sisteme de masurare a traficului pe Internet folosite pana in prezent vor fi eliminate treptat din paginile tuturor produselor web ale companiilor si grupurilor media semnatare, acestea urmand sa implementeze si faca publice numai rezultatele furnizate si auditate de sistemul SATI.

Potrivit semnatarilor, decizia nu tine de suspiciuni legate de masuratorile efectuate cu ajutorul altor sisteme, masuratori care au fost foarte utile pentru stadiul in care s-a aflat piata de online pana la lansarea SATI, ci reprezinta “o chestiune chestiune principiala si de logica de business: traficul siteurilor din Romania nu poate fi masurat oficial decat de un sistem administrat, auditat si controlat strict de o organizatie independent”, se mai precizeaza in comunicatul publisherilor.

"Este o decizie fireasca a unei piete ajunse la maturitate. Industria de publicitate nu poate utiliza pentru masurarea performantelor sale decat un sistem independent, o sursa unica si acceptata de inteaga industrie. La fel ca si in alte tari cu un mediu online dezvoltat, si in Romania, pentru tranzactionarea spatiului publicitar va fi utizat un etalon de masura furnizat de o sursa independenta, care furnizeaza date corecte, credibile, comparabile pentru toti membrii sai", declara Arina Ureche, director general BRAT.

Totodata, rezultatele de trafic furnizate de SATI urmeaza sa fie publicate in ritm zilnic si saptamanal, nu doar lunar, in urma deciziei luate, pe 4 noiembrie, de Departamentul Internet al BRAT, care a analizat si aprobat in unanimitate, propunerea depusa de Realitatea-Catavencu, Ringier, MediaPro si Gazeta Online.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri