15 ani de IAA Romania

15 ani de IAA RomaniaEvenimentul a avut loc miercuri seara in clubul bucurestean Fratelli si a coincis cu aniversarea a 15 ani de la infiintarea International Advertising Association Romania, ocazie cu care au fost premiati fostii presedinti ai asociatiei: Mihail Vartosu, Bogdan Enoiu, Veronica Savanciuc, Mihai Ghyka, dar si cateva persoane care au sprijinit, de-a lungul timpului, asociatia si industria: Radu Florescu, Manuela Necula, Mihaela Ungar, Sorin Psatta, Alexandra Gatej, Giulia Burlui.

Balul IAA a continuat cu decernarea a 12 Premii de Excelenta, oferite persoanelor sau institutiilor care au contribuit la ridicarea standardelor profesionale si etice in industria de comunicare din Romania in anul 2008.

Paula Herlo, Cosmin Stan si EMMY

Paula Herlo, Cosmin Stan si EMMYCei doi jurnalisti de la Pro TV au fost recompensati pentru "cel mai important premiu de televiziune, EMMY, primul care revine unei statii de televiziune din Europa de Est".

Cele trei reportaje premiate sunt parte din Campania “Tu stii ce mai face copilul tau ?” si au fost realizate cu spriinul echipei formate din cameramanul Sergiu Matei, editorii Marius Ivan si Eduard Tarna si producatorul Alex Livadariu.

Al doilea premiu de excelenta pentru Elena Ionita

Al doilea premiu de excelenta pentru Elena IonitaDupa ce anul trecut primea un premiu de excelenta odata cu medalia de argint la festivalul international APG Creative Planning Awards 2007, Elena Ionita, strategic planner la Leo Burnett, a urcat din nou pe scena. Alaturi de Maria Pichiu si Raluca Mihailescu de la P&G, ea a fost premiata pentru “creativitate in strategie si eficienta in comunicare in Campania Wash& Go, care a fost exportata cu succes in toata regiunea si recompensata cu bronz la Euro EFFIE in 2008”.

Bogdan Nitu, premiat pentru excelenta in online

Bogdan Nitu, premiat pentru excelenta in online"Pentru performantele constante in comunicarea online, si pentru aspiratia catre excelenta, recompensate de unica nominalizare digital media Cannes 2008, Silver Drum in 2007 si nominalizare in 2008 – Interactiv Golden Drum, de 4 ori agentia anului la festivalul Internetics", Bogdan Nitu, director general al agentiei interactive Webstyler, a primit singurul premiu acordat online-ului la aceasta editie a IAA Excellence Awards.

Gabriela Lungu, sefa celei mai premiate agentii de PR din Europa de Est

Gabriela Lungu, sefa celei mai premiate agentii de PR din Europa de Est“Pentru contributia sustinuta la cresterea reputatiei si nivelului profesional in relatii publice si pentru cele 7 campanii si programe de PR care au obtinut 14 nominalizari si au castigat 8 premii locale si internationale. In 2008., pentru Platinum si GOLD SABRE care au facut ca The Practice sa devina cea mai premiata agentie de PR din Europa de Est in 2008".

Rafael Treguer, premiat pentru succesul Dacia de dincolo de hotare

Rafael Treguer, premiat pentru succesul Dacia de dincolo de hotareDirectorul de marketing al Dacia Renault Romania a fost premiat pentru contributia la prosperitatea brandului Dacia in strainatate: “pentru succesul si viziunea dezvoltarii si implementarii strategiilor de marketing si branding care au sustinut cresterea vanzarilor de automobile Dacia in Romania si impunerea marcii peste hotare”

Serban Alexandrescu, 'deviationistul'

Serban Alexandrescu, 'deviationistul'Serban Alexandrescu, co-fondator Headvertising, a fost premiat, in aplauzele industriei, “pentru verticalitate si promovarea originalitatii si a principiilor etice in creatia publicitara, pentru contributia la lansarea Art Director’s Club in Romania si pentru implicarea in Scoala ADC lansata in 2008”.

Mihai Barsan, premiat de Mihai Ghyka

Mihai Barsan, premiat de Mihai GhykaAscensiunea berii Timisoreana in preferintele romanilor i-a adus si lui Mihai Barsan, Group Brand Manager Ursus Breweries, un premiu de excelenta, motivat astfel: “pentru viziune si leadership in transformarea brandului Timisoreana in cea mai vanduta bere din Romania si pentru implicare in educatia continua a industriei de marketing si comunicare, in calitate de professor de Administrarea Afacerilor la Scoala IAA”.

Premiul i-a fost inmanat de Mihai Ghyka, fostul director general al InBev Romania.

Petrom, Realitatea TV si Fundatia Dinu Patriciu, cele trei organizatii premiate de IAA

Petrom, Realitatea TV si Fundatia Dinu Patriciu, cele trei organizatii premiate de IAACea mai mare companie din Romania a primit recunoasterea IAA pentru platforma de Corporate Social Responsibility “Respect penru Viitor” , “un amplu program cu rezultate concrete, care raspunde nevoilor societatii si mediului inconjurator ca parte integranta a conduitei de business Petrom”. Premiul a fost ridicat de Mariana Gheorghe (foto), CEO Petrom.

Fundatia “Dinu Patriciu” a fost apreciata pentru programele “Inventeaza-ti viitorul” si “Orizonturi deschise” prin care sunt acordate annual 5,000 de burse pentru elevii de liceu, 500 de burse pentru studenti si 50 de burse pentru masteranzi si doctoranzi, initiativa considerata un factor al cresterii nivelului de educatie si excelenta din societatea romaneasca.

La randul sau, Realitatea TV a primit un premiu pentru programul “Romania prinde radacini”, parte a campaniei COD VERDE a Grupului Realitatea Catavencu, “un demers de durata si fara precedent pentru reimpadurirea Romaniei, reducerea poluarii si salvarea ariilor protejate”.

Mihnea Gheorghiu, romanul premiat la Cannes in 2008

Mihnea Gheorghiu, romanul premiat la Cannes in 2008Singurul creativ roman care a contribuit la o serie de lucrari premiate cu Silver la Cannes Lions 2008, castigand si un bronz la Clio Awards 2008 in categoria ‘Innovative Media’, Mihnea Gheorghiu, a urmarit decernarea premiilor IAA din Spania, tara unde locuieste in prezent.

Premiul i-a fost acordat de catre Nicoleta Deliu, presedinte IAA Young Professionals.

Dan Puric si 'pledoaria pentru memoria colectiva'

Dan Puric si 'pledoaria pentru memoria colectiva'“Pentru un om-fenomen, care si-a pus notorietatea dobandita ca actor in slujba unui ideal inaltator – puterea de a insufla speranta, printr-o ‘pledoarie pentru memoria colectiva’ – volumul «Cine Suntem?» si prin toate aparitiile sale publice.”