1 / 3

Investitii si restructurare, duse in paralel

Presedintele Realitatea-Catavencu, Emil Hurezeanu, a comunicat ieri planul de investitii al grupului pe care il conduce. Principalele directii: dezvoltarea media electronice si profesionalizarea echipelor, dar si intoarcerea lui Sergiu Toader, ca project manager pentru intreg grupul.

“Chiar daca perioada dificila prin care trece piata de media inca nu s-a incheiat, actionarul majoritar a decis continuarea planului de investitii concomitent cu reorganizarea si restructurarea intregului grup. Dezvoltarea si consolidarea mediei electronice (online, radio, TV), precum si ridicarea nivelului profesional al angajatilor vor fi prioritati nu numai in planul de investitii, dar si obiectivul principal al managementului la nivel de grup”, a spus Hurezeanu, intr-un mesaj adresat angajatilor si presei.

Contactat de Wall-Street, “actionarul majoritar” a declarat ca nu s-a implicat in realizarea planului de investitii. “Planul mi-a fost prezentat de boardul grupului Realitatea-Catavencu, inclusiv venirea lui Sergiu Toader. Eu doar am autorizat acest plan”, a spus Sorin Ovidiu Vantu (foto). “Si am acceptat sa-l finantez”, a adaugat, razand. Suma pe care o va investi in Realitatea-Catavencu pana la sfarsitul anului este de 10 milioane euro, a mai spus el.

Intr-un interviu acordat paginademedia.ro in luna iulie, Vantu estima pierderi de 19 milioane euro anul acesta, pentru grupul Realitatea-Catavencu. Portivit aceleiasi surse, noul plan de investitii este menit sa genereze profit.

Banii vor fi folositi pentru lansarea unui post de televiziune national in Republica Moldova si a trei statii locale, in Iasi, Galati si Constanta. De asemenea, statiile pe care grupul le opereaza deja, Realitatea TV, The Money Channel, Telesport si cele trei canale CineStar, vor fi digitalizate.

In online si in radio se vor continua investitiile incepute si se vor exploata oportunitatile de business, “inclusiv prin achizitii”. Cat despre presa scrisa, grupul va incerca maximizarea veniturilor, apeland la proiecte speciale si parteneriate in strainatate.

O alta noutate este intoarcerea lui Sergiu Toader, fost presedinte al grupului, care si-a petrecut primele luni ale acestui an in Noua Zeelanda. Toader va ocupa, in urmatorii 5 ani, functia de project manager pentru intregul grup. Una dintre primele hotarari luate de la venirea lui Toader este ca toti angajatii grupului sa participe la programe de training specializate sau la sesiuni de practica in redactii din strainatate.

Anuntul planului de investitii incheie un sir de schimbari care au avut loc in ultimele luni in Realitatea-Catavencu, pornind de la taierea salariilor tuturor angajatilor, pana la schimbari in managementul mai multor produse ale grupului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri