1 / 4

BlackBerry-ul de 29 de euro

Petre Oprea (35 de ani), seful unei agentii comerciale din Arad, si-a cumparat inainte de Craciun un BlackBerry 8520 de la Orange. A ales un smartphone pentru ca era la oferta si pentru ca i s-a parut interesanta provocarea de a fi conectat tot timpul la mail, messenger, Internet si chiar BlackBerry Messenger. Motive similare au avut probabil alte cateva mii de romani care au trecut pe la magazinele Orange in acea perioada, astfel ca pe 31 decembrie stocurile cu BlackBerry 8520, la 29 de euro, se epuizasera in toate orasele din tara.

“Faptul ca am facut o oferta avantajoasa pentru o categorie mai mare de clienti a fost intr-adevar o intentie a noastra de a face sa patrunda acest tip de utilizare mai rapid catre persoane care nu foloseau de regula aceste telefoane”, spune Dorin Odatiu (foto), director de marketing la Orange Romania. “E un fenomen care s-a produs si in alte tari din Europa – genul asta de smartphone-uri a patruns din ce in ce mai mult in zonele largi ale publicului – si am incercat sa-l stimulam si noi aici. Pentru ca credem ca in final acolo vom ajunge, totul este sa incurajam sa se intample asta cat mai repede”.

Orange vinde si cel mai ieftin BlackBerry de pe piata (BlackBerry Pearl Flip 8220) “tocmai in ideea de a democratiza cumva utilizarea BlackBerry-ului la o categorie cat mai mare de clienti”, precizeaza Odatiu. Insa BlackBerry vine cu un abonament dedicat, de minimum 6 euro pe luna, care, desi creste factura lunara, permite cumpararea unui telefon mai ieftin. De altfel, facturile mici comparativ cu alte tari din Europa sunt si motivul care, in mod normal, ar fi franat raspandirea smartphone-urilor in Romania.

“Operatorii din alte tari isi permit sa ofere clientilor telefoane inteligente la preturi mai mici, costul acestora fiind recuperat din valoarea mai mare a abonamentului lunar” explica Mihnea Serbu, senior product manager la Orange Romania. “In 2009, in ciuda recesiunii, un segment important de clienti a aratat disponibilitatea de a trece la un abonament lunar mai mare, pentru a putea avea acces la preturi mai mici pentru cele mai cautate telefoane de pe piata, inclusiv iPhone”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri