In Bucuresti, cele mai multe oferte de apartamente noi cu preturi sub 60.000 euro se gasesc in cartierele Berceni, Drumul Taberei, Vitan si Bucurestii Noi, potrivit portalului imobiliare.ro, care include 272 de astfel de oferte. In cele patru cartiere, preturile apartamentelor cu doua camere incep de la 40.000 de euro, sustin reprezentantii imobiliare.ro.

Unde gasesti apartamente noi cu 60.000 euro

Unde gasesti apartamente noi cu 60.000 euroIn Bucuresti, cele mai multe oferte de apartamente noi cu preturi sub 60.000 euro se gasesc in cartierele Berceni, Drumul Taberei, Vitan si Bucurestii Noi, potrivit portalului imobiliare.ro, care include 272 de astfel de oferte. In cele patru cartiere, preturile apartamentelor cu doua camere incep de la 40.000 de euro, sustin reprezentantii imobiliare.ro.

Pentru apartamentele noi cu trei camere, numarul ofertelor care se inacdreaza in bugetul de 60.000 euro scade pana la 40 de anunturi, arata datele portalului imobiliar. Cele mai multe astfel de ofertesunt in cartierele Oltenitei si Brancoveanu, din sudul Bucurestiului.

Apartamente noi cu preturi de pana la 60.000 de euro pot fi gasite atat in cartierele periferice, dar si in proiecte dezvoltate de catre dezvoltatori de talie mica, sustine Alexandru Pricop (foto), managing partner in cadrul companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania.

„Astfel de oferte sunt in ansambluri rezidentiale amplasate in zonele marginase ale cartierelor clasice bucurestene, precum Militari, Berceni, Bucurestii Noi, Balta Alba, dar si in proiecte care au maximum 50 de apartamente si una-doua scari de bloc”, spune Alexandru Pricop.

Iulian Niculae, proprietarul agentiei imobiliare Victoria Consult, sustine ca cele mai multe oferte pentru apartamente noi cu doua camere pana in 60.000 euro se afla in cartierul Bucurestii Noi, din sectorul 1. "Caracterul puternic rezidential, noua conexiune cu metroul, parcul Bazilescu, viitorul Colosseum sunt atuuri pentru aceasta zona, care nu nu mai are stocuri vechi, majoritatea imobilelor oferite la vanzare fiind construite in perioada 2010-2011”, spune Iulian Niculae.

Situatia difera in marile orase din tara, unde, cu exceptia ansamblurilor de lux, majoritatea ofertelor se incadreaza in limita maxima de 60.000 euro, mai spun cei de la imobiliare.ro.

Doua camere intr-o zona buna sau trei camere la periferie?

Doua camere intr-o zona buna sau trei camere la periferie?In Bucuresti, cu un buget de circa 60.000 euro, un cumparator poate alege fie un apartament cu doua camere intr-o zona cu acces facil la mijloacele de transport in comun, fie o locuinta cu trei camere, intr-un cartier marginas.

„Daca un cumparator vrea un apartament de trei camere va trebui sa isi directioneze atentia catre unitati «la rosu» (n.r: fara finisaje), amplasate in zone marginase ale Capitalei, sau catre unitati finalizate din localitatile limitrofe”, spune Alexandru Pricop.

Pe de alta parte, Dan Giga (foto), directorul agentiei imobiliare Century 21 din cartierul Titan, sustine ca pentru 60.000 euro este greu de obtinut un apartament cu trei camere, chiar si intr-o zona periferica.

Giga este de parere ca vina pentru accesul dificil catre proiectele de la marginea orasului o poarta autoritatile locale. „Din cauza lipsei de implicare a autoritatilor locale, o caracteristica generala a proiectelor aflate catre «marginile» orasului o reprezinta accesul greu, cu drumuri neamenajate si inguste, lipsa transportului in comun si lipsa institutiilor de servicii socialescoli, gradinite, spitale, etc”.

Pentru apartamentele noi cu doua camere, cele mai multe oferte pot fi gasite in cartierul Drumul Taberei, in timp ce pentru trei camere, topul cartierelor dupa numarul de oferte este condus de Rahova, potrivit imobiliare.ro.

Ce oferte mai au dezvoltatorii pe final de an?

Ce oferte mai au dezvoltatorii pe final de an?Pe segmentul apartamentelor cu preturi cuprinse intre 50.000 si 60.000 euro, moda bonusurilor constand in mobila de bucatarie a cam apus, spune Iulian Niculae (foto), de la Victoria Consult, locul de parcare fiind de multe ori, laolalta cu liftul, neexistente in oferta.

O opinie similara impartaseste si Alexandru Pricop, care afirma ca pretul ramane principalul factor de decizie.
„Facilitatile aditionale, precum o bucatarie mobilata si utilata, sunt folosite de regula de catre dezvoltatorii care au proiecte cu un amplasament mai bun, dar si cu preturi mai ridicate”, sustine Pricop.

Dan Giga, de la Century 21 Titan, spune ca de multe ori dezvoltatorii sunt concurati de investitorii care au cumparat pachete mari de locuinte, ceea ce-i face sa fie mult maiflexibili.

„In cazul unora dintre proiecte, dezvoltatorii sunt concurati de investitorii care au cumparat pachete mari de locuinte in perioada de boom si acum sunt nevoiti sa vanda in pierdere. De asemenea, alti dezvoltatori au platit constructorii in apartamente, tranformandu-i si pe acestia in competitori. Deci, poti intalni destule situatii in care un investitor sau chiar constructorul sa-ti vanda cu pana la 15-25% mai ieftin decat dezvoltatorul”, subliniaza Giga.

In acest context, ramane de vazut cum isi vor adapta dezvoltatorii preturile pentru apartamentele finalizate, dar mai ales pentru proiectele a caror constructie incepe acum.

“Beneficiind de preturi mult mai acceptabile la achizitia de terenuri dezvoltatorii, firme sau persoane private, au deschis santiere care au ca scop ridicarea unor imobile de pana in 4 etaje, cu doua sau treiapartamente pe palier. Se pare ca aceasta este reteta zilei, alimentata si de fluxul de clienti generat in principal de programul guvernamental Prima Casa”, a incheiat Iulian Niculae.