Asigurare pentru somaj

Asigurare pentru somajAcest tip de asigurare nu trebuie confundata cu ajutorul de somaj primit de la Stat, care reprezinta o parte din salariul minim pe economie, in functie de vechimea in munca a persoanei respective, atunci cand se intampla sa ramana fara un loc de munca.

Asigurarea in caz somaj reprezinta o polita de asigurare privata si iti garanteazade obicei plati minime pentru facturile tale la utilitati atunci cand nu ai un loc de munca. La prima vedere, poate parea o alegere rezonabila, dar daca nu esti liber-profesionist, aceasta asigurare poate reprezenta doar niste costuri in plus.

Asigurare impotriva inundatiilor

Asigurare impotriva inundatiilorDaca nu locuiesti intr-o zona special desemnata ca fiind cu risc major de inundatii, astfel incat o polita de asigurare destinata acestui risc sa-ti acopere eventualele pagube produse atat la locuinta cat si pentru bunuri, probabil ca nu vei fi niciodata interesat sa inchei acest tip de asigurare.

Binsinteles, exista intotdeauna posibilitatea unui dezastru natural fara precedent sau sa te inunde un vecin daca nu stai la curte, dar cel mai probabil banii aruncati pe aceasta asigurare ar putea fi utilizati pentru ceva mult mai util.

Asigurare de viata pentru copii

Asigurare de viata pentru copiiDeoarece sanatatea si bunastarea copilului sunt printre preocuparile principale ale fiecarui parinte, exista polite prin care companiile de asigurari se angajeaza ca in schimbul unei prime anuale sa furnizeze copilului tot ce are nevoie in cazul in care riscul asigurat prin contract se produce.

Cu toate acestea o asigurare de viata nu reprezinta o prioritate pentru copil, raportat la nevoile sale, deoarece o polita de acest tip de asigurare este conceput pentru a oferi protectie financiara unui mostenitor sau unei persoane dependente. In cazul unui copil acest lucru nu ar trebui sa fie o preocupare, in schimb insa acesti bani ar putea fi economisiti pentru educatia sa in viitor. Ar avea sens totusi o asigurare de viata pentru un copil in cazul in care parintii sau tutorele garanteaza un imprumut destinat studiilor sale. Cel mai bun moment de a incheia o asigurare unui copil este atunci cand ajunge adolescent.

Asigurare de card de credit

Asigurare de card de creditMajoritatea celor care incheie o asigurare destinata cardului de credit considera ca aceasta polita ii va proteja de plata datoriilor la banca in cazul in care nu-si mai pot indeplini obligatiile financiare. De cele mai multe ori insa, asigurarea nu acopera decat o anumita parte din factura lunara, de obicei, suma minima de plata.

Astfel, cea mai mare parte a datoriei ramane de platit pentru debitor si exista o serie de limitari cu privire la ce acopera asigurarea si ce nu. Daca banca nu va obliga sa incheiati o asigurare de acest tip, atunci cand semnati pentru un card de credit, cel mai bine ar fi ca banii destinati primei de asigurare sa-i varsati in contul datoriilor restante la banca.

Asigurare de viata pentru ipoteca

Asigurare de viata pentru ipotecaAcest tip de asigurare de viata destinat creditelor cu ipoteca este, in general, obligatoriu in Romania. Majoritatea bancilor impun la semnarea unui contract ipotecar achizitia unei astfel de polite, care este destinata mai mult protectiei bancii decat a familiei debitorului. Scopul acestei polite de asigurare de viata atasata unui credit ipotecar ofera, ar fi ca in caz in de deces al debitorului, familia acestuia sa aiba griji cu privire la achitarea creditului.

Cu toate acestea, costurile unei astfel de polite sunt destul de ridicate comparativ cu un produs similar disponibil pe piata. Daca debitorul ar avea posibilitatea sa cumpere singur o polita de asigurare de viata cu un castig suficient de mare care sa-i acopere valoarea creditului ipotecar si pentru a asigura viitorul familiei costurile s-ar diminua considerabil. In loc de avea avea doua polite de asigurare de viata, care acopera practic acelasi lucru, cu aceiasi bani ar putea fi achizitionata o polita adecvata destinata riscului financiar si protectiei familiei.