Esti asigurat daca pleci cu masina in strainatate?

Esti asigurat daca pleci cu masina in strainatate?De obicei, o polita de asigurare auto CASCO sau RCA acopera, in functie de caz, daunele produse sau suportate de catre titularul masinii sau membrii familiei acestuia daca au dreptul de a conduce ocazional masina asigurata. Astfel, pentru a calcula corect riscul la care se expune, o societate de asigurari va solicita informatii detaliate despre cei care au accees la masina.

Exista si situatii in care contractul politei de asigurare auto este inserata o clauza ce specifica exact soferul care conduce masina si pentru care despagubirea se activeaza exclusiv. Daca masina este implicata intr-un accident si se dovedeste ca la volan se afla un alt membru al familiei, asiguratorul poate refuza despagubirea prin activarea acelei clauze sau pe motiv de posibila frauda.

"O alta situatie, despre care asiguratorul nu ofera prea multe informatii, dar nici asiguratul nu se intereseaza, este reprezentata de acoperirea externa in cazul politei CASCO. De cele mai multe ori, societatea de asigurari vinde polita CASCO numai cu acoperire interna. Pentru a beneficia si de CASCO extern asiguratul trebuie ori sa plateasca o suma de bani in plus, ori sa fi incheiat si asigurarea RCA la aceeasi companie, caz in care acoperirea externa se activeaza automat", spune Viorel Vasile, managing partner Safety Broker.

Detii un castel, dar asigurarea este pentru o cabana

Detii un castel, dar asigurarea este pentru o cabanaLa sume asigurate pentru locuinte a caror valoare estimata nu depaseste 100.000 de euro, de obicei, o societate de asigurari nu solicita poze facute in unitatea locativa. Astfel, proprietarul poate realiza modificari sau extinderi fara a anunta in mod necesar si compania de asigurari.

Insa, in cazul in care au fost realizate poze pentru o locuinta de peste valoarea estimata mentionata, iar proprietarul efectueaza o extindere cu inca o camera, de exemplu, in cazul unei case, atunci asiguratorul trebuie informat, pentru a reevalua locuinta la pretul de reconstructie. Altfel, locuinta risca sa devina subasigurata si in cazul producerii unui risc asigurat suma de care beneficiaza proprietarul sa fie conforma cu planurile initiale ale constructiei.

De exemplu, un proprietar din localitatea Lake Tahoe, California, a dezvoltat de-a lungul anilor o simpla casa compusa din doua dormitoare si o baie, intr-o locuinta de vis cu mai multe nivele. Problema sa a fost ca niciodata nu a informat asiguratorul, desi platea anual primele, de imbunatatirile aduse locuintei sale. Astfel, dupa ce un foc a mistuit o mare parte din bunul sau, asigurare de locuinta platita de asigurator i-a ajuns numai pentru a reconstrui vesiunea initiala, modesta, a structurii, scrie publicatia de specialitate Insure.com.

Asigurarea de locuinta acopera si afacerea la domiciliu?

Asigurarea de locuinta acopera si afacerea la domiciliu?Doar pentru ca lucrati la domiciliu nu inseamna ca si afacerea dumneavoastra este acoperita de o asigurarea incheiata pentru locuinta si bunurile din aceasta. De obicei, bunurile din locuinta sunt asigurate in urma unei liste, care se anexeaza contractului de asigurare.

Asadar, pentru orice echipament, laptop sau desktop achizitionati pentru afacerea dumneavoastra este recomandat sa informati si asiguratorul. Prima de asigurare va creste in mod cert, dar in caz de furt din locuinta sunteti asigurat in mod corect.

Secretos din fire, nu spui familiei de asigurare de viata

Secretos din fire, nu spui familiei de asigurare de viataImaginati-va ca platiti anual sute sau mii de euro in contul primelor aferente asigurarii de viata incheiate, dar cei dragi nu colecteaza nici un ban dupa ce, din nefericire, decedati. In foarte multe tari acest lucru se intampla destul de des. Din ce cauza? Asiguratii evita sau nu reusesc sa informeze corect beneficiarii politei respective.

Desi au informatia ca decedatul a avut incheiata o polita de asigurare, membrii familiei acestuia se plang de multe ori dupa decesul persoanei respective ca nu cunosc detalii despre tipul de asigurare, suma asigurata sau compania care a incheiat polita.

Ofera beneficiarilor toate detaliile, inclusiv numele companiei, numarul de inregistrare al politei de asigurare si detalii despre locul unde va pastrati documentele importante.

Mergi pe incredere, sigur vei obtine despagubirea. Sau nu

Mergi pe incredere, sigur vei obtine despagubirea. Sau nuTot in zona asigurarilor de viata este stiut faptul ca fiecare societate de asigurare isi delimiteaza toleranta la risc in functie de anumite circumstante specifice - gradul de mortalitate, de morbiditate, speranta de viata. Legea 136/1995 obliga asiguratorii sa includa obligatoriu sinuciderea ca excludere in contractul de asigurare de viata, insa permite in acelasi timp includerea in contract si a altor excluderi.

Asiguratorii stabilesc aceste excluderi in functie de experienta internationala, locala si de incidenta producerii anumitor evenimente. Pe langa toate acestea exista anumite excluderi din categoria forta majora care sunt foarte greu de controlat, greu de cuantificat, de masurat. Chiar si asa asiguratorii, in cazul unor afectiuni preexistente, pot oferi acoperire clientilor fideli dupa un anumit numar de ani in cazul in care au declarat de la inceput afectiunea de care sufereau.

Reducerea numarului de excluderi ar implica cresterea pretului si nu micsorarea acestuia, deoarece asiguratorul si-ar asuma mult mai multe riscuri. Cresterea primelor de asigurare ar duce la cresterea rezervelor pe care asiguratorul este obligat sa le faca.

In concluzie: Cititi cu atentie beneficiile si excluderile inainte de a cumpara o polita de asigurare de viata sau sanatate si nu cumparati doar in functie de pret. Ganditi-va la nevoile dumneavoastra si ale familiei inainte de a gasi un plan de asigurare potrivit.