1 / 6

Esti asigurat daca pleci cu masina in strainatate?

De obicei, o polita de asigurare auto CASCO sau RCA acopera, in functie de caz, daunele produse sau suportate de catre titularul masinii sau membrii familiei acestuia daca au dreptul de a conduce ocazional masina asigurata. Astfel, pentru a calcula corect riscul la care se expune, o societate de asigurari va solicita informatii detaliate despre cei care au accees la masina.

Exista si situatii in care contractul politei de asigurare auto este inserata o clauza ce specifica exact soferul care conduce masina si pentru care despagubirea se activeaza exclusiv. Daca masina este implicata intr-un accident si se dovedeste ca la volan se afla un alt membru al familiei, asiguratorul poate refuza despagubirea prin activarea acelei clauze sau pe motiv de posibila frauda.

"O alta situatie, despre care asiguratorul nu ofera prea multe informatii, dar nici asiguratul nu se intereseaza, este reprezentata de acoperirea externa in cazul politei CASCO. De cele mai multe ori, societatea de asigurari vinde polita CASCO numai cu acoperire interna. Pentru a beneficia si de CASCO extern asiguratul trebuie ori sa plateasca o suma de bani in plus, ori sa fi incheiat si asigurarea RCA la aceeasi companie, caz in care acoperirea externa se activeaza automat", spune Viorel Vasile, managing partner Safety Broker.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri