Harvard Business School

Harvard Business SchoolCu un buget de cercetare autofinantat in valoare totala de 70 mil. dolari, nu este nicio surpriza ca Harvard Business School este una dintre principalele facultati de afaceri din SUA.

Aceasta este prima facultate care a folosit metoda cazuala, un proces interactiv de educatie care foloseste situatii reale din lumea afacerilor pentru a-si educa studentii.

Doar 13% dintre cei care aplica pentru un loc la Harvard sunt acceptati, in vreme ce 95% dintre studenti sunt angajati in cel mult trei luni de la absolvire.

Booth School of Business (University of Chicago)

Booth School of Business (University of Chicago)Booth School of Business a castigat patru ani la rand titlul de cea mai buna scoala de afaceri din SUA, oferit de catre Bloomberg.

Fosta Universitate din Chicago a fost redenumita in 1971 dupa o donatie de 300 mil. dolari din partea absolventului David G. Booth, scrie Investopedia. Aceasta este cea mai mare dontie facuta vreodata unei scoli de afaceri din intreaga lume.

Booth a declarat ca educatia pe care a dobandit-o in aceasta facultate a fost factorul principal care a dus la succesul firmei sale de investitii - Dimensional Fund Advisors, care administreaza active de 120 mld. dolari.

Wharton School (University of Pennsylvania)

Wharton School (University of Pennsylvania)Studentii scolii de afaceri din cadrul Universitatii din Pennsylvania platesc circa 54.000 de dolari anual pentru studii.

Fondata in 1881, de catre antreprenorul Joseph Wharton, scoala de afaceri a fost clasata pe locul trei anul trecut de catre Bloomberg.

Stanford Graduate School of Business

Stanford Graduate School of BusinessStanford Graduate School of Business este cunoscuta in special pentru procesul ultra-selectiv prin intermediul caruia isi alege studentii, doar 7% dintre candidati fiind acceptati.

Scoala ofera cursuri de masterat, doctorat si MBA. Taxa anuala este de 55.200 de dolari pe an, insa cheltuiala este justificata in intregime, spun studentii Stanford Graduate School of Business.

Kellogg School of Management (Northwestern University)

Kellogg School of Management (Northwestern University)Kellogg School of Management are o abordare globala a educatiei in lumea afacerilor. 85% dintre studentii acestei scoli participa la studii de caz desfasurate in strainatat. Kellogg are campusuri universitare in China, Israel, Canada si Germania.

Taxa anuala este de 54.000 dolari pe ani, insa peste 83% dintre studenti sunt angajati dupa absolvire. De asemenea, absolventii se pot astepta la salarii anuale de 111.000 dolari, la prima angajare.