Legumele si fructele portionate

Legumele si fructele portionateIn general cu un adaos comercial de 40%, legumele si fructele ambalate si portionate ar putea sa va faca sa economisiti cateva minute, insa in niciun caz nu va vor face sa economisiti bani.

Varianta din piata va fi mereu cea mai ieftina si, nu rar, cea mai sanatoasa.


Brand-urile de cereale

Brand-urile de cerealeIndiferent de brand-ul sub care sunt comercializate, cerealele se vand de cele mai multe ori la suprapret, adaosul comercial fiind in medie de 44%.

Alternativa este reprezentata de cerealele marca proprie ale magazinelor si supermarketurilor, neambalate in cutii.

Produsele de intretinere a locuintei

Produsele de intretinere a locuinteiChiar daca achizitionarea unor becuri, sau a unei role de banda adeziva direct din supermarket pare solutia cea mai comoda, aceasta nu este si cea mai ieftina.

Magazinele alimentare care vand astfel de produse percep un adaos comercial de pana la 60%

Brand-urile de mirodenii si condimente

Brand-urile de mirodenii si condimenteMirodeniile si condimentele comercializate sub un anumit brand vin adesea “la pachet” cu un adaos de pana la 100%.

De cele mai multe ori clientii care le cumpara platesc mai mult pentru numele brand-ului decat pentru produsul propriu-zis.

Varianta varsata a condimentelor este mereu de preferat, existand totodata si avantajul de a putea cumpara exact cantitatea necesara.

Apa imbuteliata

Apa imbuteliataApa imbuteliata poate sa aiba de departe cel mai mare adaos comercial, acesta ajungand uneori si la 4.000%.

Imbuteliatorii platesc cel mai mult pe ambalarea si transportul apei, in vreme ce materia prima propriu-zisa reprezinta doar cateva procente din pretul de productie.

Un filtru de apa reprezinta de departe cea mai buna alternativa pentru cei care vor sa scape de costul piperat al apei comercializata in magazine.