1 / 8

NU va zgarciti cu fotografiile, dar aveti grija ce surprinde camera

Lipsa fotografiilor, calitatea slaba sau numarul mic si limitat doar la o parte a locuintei pot afecta timpul pe care proprietatea il petrece pe piata, mai ales in contextual in care multe proprietati stau bine la acest capitol si atunci o buna parte din potentialii chiriasi vor alege sa vizioneze ceva ce stiu cum arata, mai ales in cazurile unor preturi similare.

Eventualele greseli ale proprietarilor care doresc sa isi inchirieze o locuinta pot fi impartite in doua categorii. Prima este legata de proprietatea in sine si aici vorbim printre altele de numarul insuficient al fotografiilor, spune Alexandru Pricop, managing partner al managing partner in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Atunci cand nu lipsa pozelor este problema, apartamente care poate sunt de interes isi diminueaza atractivitatea prin turnul de vase nespalate din chiuveta, rufele intinse la uscat in sufragerie sau dezordinea generala din casa.

“De multe ori pozele postate nu sunt de cea mai buna calitate, si nu ma refer la pixeli. Se vad detalii nepotrivite cum ar fi dezordine si mizerie si afecteaza reactia chiriasului. Dar, este corect sa se vada exact ce mobilier si dotari exista. Un anunt fara poze nu va fi bagat in seama…”, spune si Cristina Rosca, managing partner la RealTime.

Anunturile au si alte probleme pe langa poze, iar printre cele mai frecvente sunt detaliile insuficiente despre proprietate.

“Intr-adevar, faptul ca proprietarul nu posteaza anuntul cu fotografii este cea mai des intalnita greseala. Iar de cele mai multe ori, atunci cand anuntul este insotit de fotografii, ele nu sunt corespunzatoare, in sensul ca ori sunt folosite unghiuri nepotrivite, ori sunt foarte intunecate si in multe cazuri este deranj, fiind la vedere obiecte personale. Tot aici este de mentionat faptul ca sunt foarte zgarciti in detalii referitoare la zona, suprafete, anul constructiei, compartimentare, nivel de finisaje, etaj etc, iar cateodata pot exagera asupra "luxului" oferit, creand false asteptari chiriasului”, spune si Iulian Niculae, proprietarul Victoria Consult.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri