Cand se desfasoara oferta, unde si intre ce ore se pot face subscrieri?

Cand se desfasoara oferta, unde si intre ce ore se pot face subscrieri?

Oferta se va desfasura in perioada 2-15 octombrie, iar subscrierile vor putea sa fie facute in reteaua de unitati a BCR, la sediul Intercapital Invest, sau prin orice alta firme de brokeraj care a semnat un angajament de asumare a „Conditiilor de derulare a Ofertei” cu unul dintre Managerii de Sindicat.

Investitorii care sunt deja clienti Intercapital Invest pot subscrie si online, prin intermediul platformei Ktrade.

Subscrierile se pot face in orice zi lucratoare din perioada ofertei, intre orele 9:30 si 17:00.

Vrei sa te intalnesti cu brokerii care intermediaza oferta AdePlast? Participa la evenimentul de prezentare al ofertei dedicat investitorilor

Care sunt actele necesare, exista comisioane si pot fi retrase subscrierile?

Care sunt actele necesare, exista comisioane si pot fi retrase subscrierile?

Pentru majoritatea investitorilor obisnuiti, buletinul de identitate este singur act necesar atunci cand face subscrierea.

In cazul persoanelor juridice va fi necesara o copie dupa certificatul de inmatriculare eliberat de Registrul Comertului, un Act constitutiv actualizat, un Certificat Constatator eliberat de Registrul Comertului (cu cel mult 30 de zile lucratoare anterioare datei subscrierii), precum si de buletinul sau cartea de identitate a persoanei care subscrie in numele persoanei juridice.

Subscrierea minima este de o actiune (4,06 lei) si nu presupune comisioane sau alte sume platite in afara de pretul achizitiei actiunilor.

De asemenea, orice subscriere poate sa fie retrasa oricand in perioada ofertei, banii plasati urmand sa fie returnati investitorilor.

Ce discount primesc micii investitori si cat vor plati acestia in final?

Ce discount primesc micii investitori si cat vor plati acestia in final?

Micii investitori (care fac subscrieri mai mici de 500.000 lei) vor plati la momentul subscrierii 4,06 lei/actiune. In cazul in care oferta se va finaliza cu succes (minim 70% din actiunile scoase la vanzare sunt vandute), acestia isi vor primi actiunile si o diferenta de bani in functie de pretul de oferta.

Pretul de oferta este stabilit in intervalul 3,52 – 4,06 lei/actiune, in functie de nivelul cererii de pe transa rezervata marilor investitori.
Dupa stabilirea pretului de oferta, va fi stabilit pretul pe care il platesc micii investitori. Cei care au cumparat actiuni in primele patru zile ale IPO-ului, vor beneficia de un discount de 3% fata de pretul de oferta. Investitorii care subscriu dupa aceasta perioada vor primi un discount de 2%.

Practic, daca de exemplu pretul de oferta va fi stabilit la 4 lei, micii investitori care au subscris in primele 4 zile ale IPO-ului, vor plati 3,88 lei, iar ceilalti vor plati 3,92 lei. Diferenta de bani fata de pretul de 4,06 lei/actiune platit initial va fi virata in contul investitorilor.

Cand sunt livrate actiunile? Cand pot fi tranzactionate si este necesar un cont la o firma de brokeraj?

Cand sunt livrate actiunile? Cand pot fi tranzactionate si este necesar un cont la o firma de brokeraj?

Investitorii care subscriu in oferta AdePlast nu sunt obligati sa isi deschida cont la o firma de brokeraj. Acestia pot subscrie completand formele si achitand sumele necesare de bani, iar apoi vor figura in registrul Depozitarului Central ca detinatori de titluri AdePlast. Un cont la o firma de brokeraj va fi necesar doar in momentul in care investitorul decide sa tranzactioneze pe Bursa actiunile obtinute in oferta.

La cel mult doua saptamani de la finalizarea ofertei, pe bursa vor intra la tranzactionare drepturile de alocare pentru actiunile AdePlast.

Drepturile de alocare sunt valori mobiliare emise pe termen scurt care certifica dreptul detinatorului de a a primi o actiune care ii va fi atribuita la momentul inregistrarii capitalului social la Depozitarul Central. Practic, investitorii vor putea sa tranzactioneze drepturile in locul actiunilor AdePlast. Acestea nu au o valoare nominala, valoarea drepturilor fiind intrinseca, avand ca reper pretul actiunii din momentul subscrierii.

Cand procedurile tehnice sunt finalizate, detinatorii drepturilor de alocare vor primi actiuni AdePlast in locul acestora.

Garanteaza cineva ca pretul actiunilor nu va scadea sub cel din oferta?

Garanteaza cineva ca pretul actiunilor nu va scadea sub cel din oferta?

Din punct de vedere legal nimeni nu poate garanta un anumit pret pentru actiunile AdePlast dupa ce aceastea vor intra la tranzactionare in piata.

Totusi, pentru prima data in istoria Bursei de la Bucuresti, va fi folosit un mecanism de stabilizare a pretului. Ce inseamna acest lucru? Daca dupa intrarea in piata a titlurilor AdePlast pretul acestora va scadea sub pretul platit de micii investitori care au subscris in primele 4 zile, compania va cumpara din piata titluri pentru a sustine cererea si, implicit, pentru a urca pretul.

Daca va fi aplicat, mecanismul de stabilizare a pretului va functiona timp de cel mult 30 de zile de la data inceperii tranzactionarii actiunilor pe BVB.

Actiunile cumparate de AdePlast vor fi anulate. Intermediarii vor avea autoritate discretionara de a derula activitatile de stabilizare a pretului.

Sursa foto: freedigitalphotos.net