1 / 6

Berceni

Potrivit datelor furnizate Wall-Street.ro de catre imobiliare.ro, 69% din oferta de garsoniere din cartierul Berceni este reprezentata de locuinte noi. Ponderea locuintelor noi din oferta scade pe masura ce suprafetele cresc, ajungand la sub 40% pentru 2 si 3 camere si la 26% pentru apartamente de 4 camere.


La nivel de preturi, apartamentele noi din Berceni sunt mai ieftine decat cele vechi, avand un pret pe mp de 764 euro pentru unitati de 3 si de 840 euro pe mp in cazul apartamentelor de 1-2 camere. Prin comparatie apartamentele vechi de 3 camere au un pret mediu pe mp de 945 euro, in timp ce cele de 2 camere costa in medie 913 euro pe mp, iar garsonierele vechi din Berceni costa 969 euro/mp. Apartamentele de 4 camere vechi au un pret pe mp usor mai mic decat cele noi, de 789 euro pe mp. Diferenta mare de pret intre locuintele noi si cele vechi vine si din faptul ca majoritatea ofertei de locuinte noi din Berceni este concentrata la limita de sud a cartierului si fac parte in mare parte din dezvoltari rezidentiale ale unor investitori mici care au dezvoltat in ultimii ani.


Preturile apartamentelor noi au fost in scadere, o exceptie fiind pe segmentul de 4 camere, in timp ce preturile apartamentelor vechi au crescut fata de 2014 doar pentru unitatile de 3 camere, restul tipului de unitati inregistrand scaderi, arata datele imobiliare.ro.


Oferta de locuinte noi din cartierul Berceni este destul de limitata cand vine vorba de locuinte mai spatioase, de 3-4 camere, si mai bogata cand vorbim de garsoniere ca urmare a numarul mare de unitati noi dezvoltate de dezvoltatori mai mici la limita de sud a cartierului. Totusi, numarul unitatilor noi va creste si in zone mai apropiate de piata Sudului, un exemplu este un bloc nou pe care l-a demarat Adama (foto). Cartierul Berceni este interesant pentru dezvoltatorii ca urmare a infrastructurii dezvoltate: exista statie de metrou, mai multe linii de autobuz, centre comerciale ( Sun Plaza si Grand Arena), scoli, gradinite si parcuri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri