1 / 8

Vila renovata Maria Rosetti - 870.000 euro

Vila din Maria Rosetti a fost recent renovata si este scoasa la vanzare pentru 870.000 euro, potrivit unui anunt postat de Move Real Estate. Proprietatea a fost detinuta de fostul primar al Ploiestiului Radu R. Stanian.


Potrivit documentelor pe care vechiul proprietar al imobilului ni le-a pus la dispozitie, proprietatea din Bucuresti a ajuns in 1920 in proprietatea avocatului Radu R. Stanin. Proprietatea a fost cumparata de Radu R Stanian de la Nicolae Ionescu, viticultor, potrivit actului de vanzare cumparare de la finalul lui 1919. In casa din Maria Rosetti fostul primar al Ploiestiului (1907-1911) a locuit pana la moartea sa.


In 1938, proprietatea este vanduta de Sevastia Brezoianu, Eugenia Ionescu si Elena Stefanescu-Stanian catre medicul chirurg Tovaru. Fiul acestuia din urma a reusit sa recupereze casa, nationalizata de comunisti, dupa un lung proces de retrocedare si alte 24 de procese de evacuare a celor care locuiau in imobil, iar in 2012 a fost vanduta catre investitorul care a readus proprietatea la viata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri