1 / 6

2016, ultimul an in care dobanzile vor fi la minime

Euribor este in teritoriu negativ, iar Robor este la minime istorice, ceea ce inseamna ca dobanzile percepute de banci pentru imprumuturile ipotecare in lei si euro, inclusiv Prima Casa, sunt la cele mai mici cote. Un lucru bun pentru debitorii care si-au luat case in urma cu cativa ani. Insa, ce se intampla cu cei care vor sa isi achizitioneze pe credit o locuinta in 2016?


Conform analistilor, 2016 ar putea fi anul in care dobanzile vor reveni pe crestere, avand in vedere ca creditarea accelereaza puternic in moneda nationala. Cererea tot mai mare pentru lei va urca astfel costul leilor, iar Robor va incepe sa creasca, afectand astfel toate creditele in derulare cu dobanda variabila. Unele banci au pregatit insa credite ipotecare cu dobanda fixa pentru 5 sau 10 ani, incercand astfel sa protejeze clientii de momentul in care dobanzile vor incepe sa creasca.


Tineti cont ca un credit initiat in 2016 poate sa va tenteze cu o rata foarte mica, insa dobanzile nu vor sta la infinit asa de jos, iar cand vor incepe sa creasca, fie ca vorbim de Robor sau Euribor, acest lucru se va simti in rata platita catre banca.


Sursa foto: Mediafax

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri