1 / 10

Nu primesti ceea ce nu ceri

Jurnalistul si autorul Farnoosh Torabi este de parere ca nu primesti ceea ce meriti, ci ceea ce negociezi, iar primul lucru pe care trebuie sa-l faci in acest sens este sa ceri, indiferent ca este vorba de un discount, un proiect la care vrei sa lucrezi sau chiar job-ul mult dorit.


Autorul Lee E. Miller ("A Woman's Guide to Successful Negotiating") considera ca, in general, femeile au o problema in a cere ceea ce-si doresc. Potrivit lui Miller, acestea accepta un lucru fara a-l negocia, cu intentia de a le demonstra celorlalti ca merita o recompensa si de-abia ulterior o cer.


Miller dezvaluie ca aceasta modalitate de a actiona nu este tocmai cea mai potrivita prin simplul fapt ca, daca pornesti de la un nivel scazut si recompensa ta va fi mica. Nu mai bine primesti de la un bun inceput o remuneratie si pe parcurs o mica recompensa, sa zicem, pentru rezultatele inregistrate? Intotdeauna trebuie sa negociezi cea mai buna solutie pentru tine.


Tot el recunoaste ca, uneori, angajatii nu sunt in masura de a obtine mai mult decat oferta initiala. Ceea ce este ok, dar si in acest caz trebuie sa urmaresti o strategie. Daca, de exemplu, schimbi domeniul de activitate, asteapta sa acumulezi experienta si apoi cere o crestere de salariu. Daca nu o obtii, ar trebui sa fii dispus sa iti schimbi locul de munca pentru un altul, unde angajatorul va fi dispus sa ti-o ofere.


Sursa foto: Anton Watman

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri