1 / 5

Pe termen lung, perspectivele sunt bune si depind de listarea societatilor din portofoliu

SIF-urile au pierdut in ultimele 2 luni peste 31%, de doua ori mai mult decat indicele compozit al pietei reglementate de la Bucuresti, in timp ce activele detinute s-au depreciat cu doar 13%. Scaderile inregistrate de cele cinci societati de investitii financiare au ajuns la cel mai ridicat nivel al ultimilor doi ani, de 61% a valorii nete ajustate a activelor.

Pe termen lung, aceste actiuni au perspective bune de cresteri in contextul listarii Banci Comerciale Romane (BCR) si a altor societati din portofoliu, a investitiilor imobiliare, accelerarea ritmului de rearanjare a activelor si a cresterii ratei dobanzii de referinta.

“In urma recentelor deprecieri de preturi si a amanarilor listarii societatilor din portofoliu reducem preturile-tinta cu 40%, dar mentinem o crestere de circa 20% fata de media lunii”, se arata in raportul Wood&Company.

Pretul-tinta pentru SIF1 - Banat Oltenia este de 1,8 lei, in crestere cu 16% fata de cotatia de ieri, in timp ce pentru SIF2 – Moldova tinta este de 2,08 lei, cu peste 26%.

Pentru SIF3 – Transilvania si SIF4 – Muntenia, pretul optim este de 1,19 lei/actiune, respectiv 1,3 lei/unitate. 2,22 lei este pretul pe care analistul Ovidiu Fer il considera corect pentru SIF5 – Oltenia, in crestere cu 30,5% fata de cotatia de ieri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri