1 / 4

Cresterea pretului materiilor prime afecteaza profitul companiilor

Nicu Grigoras, broker la Intercapital Invest, considera ca nici ALR, nici ALU nu vor urma o alta evolutie decat trendul general al pietei. “Trendul de scadere este in acest moment unul destul de puternic, rezultatele financiare pozitive raportate de emitenti la jumatatea anului, dar si stirile macroeconomice interne legate de cresterea economica record nu au influentat intr-un mod pozitiv piata si evolutia indicilor BVB”, a declarat brokerul pentru Wall Street.

Daca analizam dinamica rezultatelor financiare ale celor doi emitenti, explica Grigoras, putem observa o oarecare incetinire a ritmului de crestere atat a veniturilor totale, a cifrei de afaceri, cat si a profitului.

Veniturile celor doua companii au crescut nesemnificativ in primul semestru fata de prima jumatate a anului trecut cu doar 7,6% in cazul Alumil si cu 2,9% in cazul Alro, profiturile avand, insa, o dinamica negativa in cazul ambilor emitenti. “Aceasta dinamica nu foarte pozitiva este datorata probabil in mare masura cresterii pretului materiilor prime, dar si a utilitatilor folosite in procesul de productie”, continua reprezentantul Intercapital.

“Ma astept ca pe semestrul al doilea al anului sa asistam la rezultate mai bune deoarece vanzarile companiei Alumil sunt superioare in perioada care urmeaza datorita sezonalitatii afacerii – profilele ferestrelor se monteaza spre sfarsitul ciclului de constructie – si este posibil sa vedem chiar o imbunatatire a marjelor, la fel cum s-a intamplat anul trecut”, ne-a explicat Ovidiu Fer, analist al bancii cehe de investitii Woo&Company, ai carei clientii sunt investitorii investitionali.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri