1 / 5

Azomures – profit dupa doi ani de pierderi

Combinatul chimic Azomures a profitat din plin de cresterea preturilor marfurilor pe plan international, marcand o crestere considerabila a cifrei de afaceri si un profit record dupa aproximativ doi ani de pierderi.

De la o pierdere de 6,13 milioane de lei (1,65 mil. euro) in primul semestrul din 2007, compania a obtinut un profit de 132,23 milioane de lei (35,7 mil. euro) in prima jumatate a anului curent, in conditiile in care, in aceeasi perioada, veniturile totale au crescut cu peste 73%, se arata in raportul saptamanal al Intercapital, Puls Capital.

Compania este in prezent una dintre cele mai profitabile de la bursa, rata de profitabilitate, luand in calcul rezultatele financiare din S1 2008, fiind de 16,10%, iar rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) de 41,02%.

Evolutia de la nivel fundamental a Azomures a constituit o supriza, considera specialistii Intercapital, de la o companie neprofitabila si cu probleme, emitentul a intrat brusc in topul celor mai profitabile companii de la BVB.

Piata a reactionat pe masura la aceste informatii, iar actiunile s-au apreciat pe bursa in 2008 cu aproximativ 145%. Randamentul maxim (la inceputul lunii august s-au inregistrat maxime pe aceste actiuni) care a putut fi obtinut in anul curent a fost de pana la 345%.

In prezent, actiunile AZO sunt tranzactionate la multiplii de 1,16 P/E, de 0,2 P/S si de 0,66 P/B. Valorile foarte mici ale indicatorilor de evaluare pot arata si un grad ridicat de subevaluare al companiei la bursa, dar si o penalizare a investitorilor pentru inconstanta in raportarile de profit net si pentru situatia actuala din piata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri