Ce produse sunt recomandate pentru tineri?

Ce produse sunt recomandate pentru tineri?Pentru tinerii preocupati de venitul lor si dispusi sa isi asume riscuri in vederea obtinerii unui profit mai mare, Ovidiu Racoveanu, director asigurari de viata la Generali (foto), recomanda produse financiare complexe si curajoase.

El a mentionat ca o conditie esentiala este informarea in legatura cu produsele financiare pe care vor sa le testeze, pentru a preveni eventualele pierderi.

Pe de alta parte, referitor la protectie in contexte dificile, oficialul Generali a precizat ca una din cele mai frecvente greseli intalnite intr-un astfel de mediu nefavorabil este renuntarea la asigurarea de viata.

“Cei care sunt tentati sa ia o astfel de decizie trebuie sa reflecteze serios asupra faptului ca nu este intelept sa ramai fara protectie financiara, cu atat mai mult in perioada de criza, intrucat in cazul producerii unui eveniment nedorit va trebui sa-si acopere singuri riscurile”, a explicat Racoveanu pentru Wall-Street.

El a tinut sa atraga atentia asupra faptului ca “bugetul statului nu va mai putea reprezenta un eventual ajutor in acest context nefavorabil!”.

In opinia sa, cea mai buna metoda de protectie financiara dar si de economisire o reprezinta asigurarile de viata mixte, iar cei care isi doresc sa investeasca pot contracta o asigurare de viata unit-linked (cu componenta investitionala).

Profilul de risc este un element esential ce trebuie luat in considerare, alaturi de nevoile specifice ale investitorului. Acesti factori genereaza mai multe metode de economisire, investitie sau protectie financiara.

“Daca luam situatia unui tanar cu apetit mediu de risc, atunci solutia ar fi o pensie facultativa (pilonul III), pentru ca expunerea pe actiuni este limitata prin lege. Pentru un tanar cu apetit crescut de risc, o solutie viabila este investitia intr-un produs unit-linked, acesta oferindu-i posiblitatea alegerii procentului de alocare in actiuni”, a declarat Cornelia Coman, CEO ING Asigurari de Viata.

Ea a mai spus ca investitia intr-un fond mutual sau dezvoltarea unui portofoliu individual de actiuni constituie alte optiuni pentru cei toleranti la un grad crescut de risc.

“Cea mai buna investitie a unui tanar este in confortul si siguranta sa financiara pe termen lung. Acest lucru il poate indeplini printr-o asigurare de viata cu beneficii garantate, deoarece asigura randamente eficiente prin investitii prudente, acestea nefiind afectate de volatilitatea investitiilor de pe piata de capital”, a adaugat Mihai Popescu, chief marketing officer in cadrul AIG Life Asigurari Romania.

Care sunt avantajele contractarii unei polite unit-linked?

Care sunt avantajele contractarii unei polite unit-linked?Cel mai important lucru in cazul politelor unit-linked este flexibilitatea. Clientul isi poate alege fondurile de investitii in functie de apetitul de risc, implicandu-se astfel activ.

“Aceste planuri financiare permit investirea in programe cu portofolii diversificate prin intermediul unei strategii care sa asigure o crestere potentiala optima, pe termen mediu si lung, a sumelor initiale alocate de clienti”, a detaliat Cornelia Coman (foto).

Directorul diviziei de asigurari de la Generali a prezentat un produs care imbina asigurarea cu investitia, Generali Investment Unit Solution, ce se poate transforma intr-un plan personal de investitii, conform alegerii asiguratului. Acesta poate opta oricand pentru schimbarea strategiei investitionale, precum si pentru redirectionarea unor plati catre fonduri de investitii Generali.

“Primele de asigurare pot fi platite esalonat: anual, semestrial sau trimestrial. Protejarea capitalului impotriva devalorizarii este realizata prin indexarea sumei asigurate cu coeficientul de inflatie. In cazul producerii riscului asigurat, beneficiarul desemnat prin contract va primi atat valoarea contului individual, cat si suma asigurata aferenta riscului”, a mai spus seful Generali Asigurari.




Care este varsta potrivita pentru a contracta o polita unit-linked?

Care este varsta potrivita pentru a contracta o polita unit-linked?Ovidiu Racoveanu a explicat ca varsta asiguratului unit-linked poate fi cuprinsa intre 16 si 60 de ani.

“Nu cred ca exista o varsta recomandata pentru investitie, ci mai degraba o atitudine potrivita fata de acest tip de produse financiare. Acestea se adreseaza cu precadere celor care inteleg mecanismele si avantajele investitiei pe termen mediu si lung si care au apetenta pentru castig”, a declarat Racoveanu.

Cornelia Coman a explicat ca datorita caracteristicilor acestor produse, asigurarile de tip unit-linked sunt o investitie “pe viata” si oamenii trebuie sa fie foarte constienti de faptul ca profitabilitatea si beneficiile cresc proportional cu perioada contractuala.

“Ca orice asigurare de viata, produsele unit-linked sunt destinate investitiilor pe termen lung, de aceea, cu cat sunt achizitionate mai devreme, cu atat mai bine. A detine o asigurare de viata este o decizie importanta, care diminueaza preocuparea sau stresul protectiei financiare si care, in acelasi timp, presupune o investitie importanta pentru beneficiar si familia sa”, a subliniat Coman.

Pentru contractarea oricarui tip de asigurare varsta cea mai potrivita este cea a obtinerii primului venit. “Astfel, compania va construi pentru client fonduri suficiente, fiind un contract pe termen lung, deoarece mai tarziu omul nu poate fi decat mai batran si mai bolnav”, a completat Theodor Alexandrescu, director general in cadrul AIG Life Asigurari Romania (foto).

Ce se intampla daca asiguratul nu mai poate plati prima ?

Ce se intampla daca asiguratul nu mai poate plati prima ?“Desi nu exista o acoperire speciala pentru somaj, consultantii nostri recomanda fie o reesalonare de plati, fie o scadere a primei”, a explicat Racoveanu solutiile Generali in cazul in care asiguratul nu mai poate plati primele lunare de asigurare.

Alte variante pot consta in eliberarea contractului de la plata primelor sau, ca o ultima varianta, rascumpararea contractului, potrivit directorului Generali Asigurari.

“In cazul in care contractantul asigurarii nu mai poate plati primele de asigurare, acesta are la dispozitie mai multe variante de a-si mentine polita in vigoare: scaderea valorii primei de asigurare, renuntarea la asigurari sau optiuni suplimentare, transformarea contractului de asigurare in contract liber de plata a primelor etc.”, a adaugat CEO-ul ING.

Care este suma maxima care poate fi oprita din salariu?

Care este suma maxima care poate fi oprita din salariu?Specialistii consultati de Wall-Street au explicat ca nu exista o suma maxima care sa fie oprita din salariu, aceasta depinzand doar de asigurat.

“Valoarea primei este stabilita in functie de varsta, sex, suma asigurata, optiunile suplimentare alese si riscurile acoperite”, a spus Coman.

In cazul ING, “fiecare contractant este responsabil pentru plata primei de asigurare, ING neintervenind in relatia cu angajatorul acestuia in acest sens. Asadar, prima de asigurare nu este oprita din salariul celui care incheie polita”, a detaliat Coman in incheiere.

Mihai Popescu (foto) a explicat ca nu exista reglementari legale, insa o consiliere responsabila ar trebui sa propuna alocarea intre 6% si 10 % din venitul net. “Daca respectivul client are datorii, este necesar ca protectia sa creasca proportional cu valoarea datoriilor”, a adaugat oficialul AIG Life Asigurari Romania.

Exista insa o suma anuala minima, care in cazul produsului cu componenta investitionala a Generali este de 900 de lei (RON), potrivit oficialului companiei.