1 / 4

Ce implica

Anda Marian, seful departamentului de rezidential al companiei de consultanta imobiliara MediaCity, este de parere ca produsele de tip CallBuy (n.r.: inchiriere cu drept de preferinta la cumparare in maxim patru ani) constituie o varianta de a raspunde problemelor produse de lipsa banilor pe piata. Astfel, clientul are posibilitatea sa inchirieze locuinta pe o perioada de la unu la patru ani, beneficiind de un drept de preemptiune la cumparare.

“El plateste cuantumul chiriei, iar atunci cand bancile deblocheaza finantarea, va putea sa cumpere locuinta, parte din chirie fiind capitalizata ca avans. In alte cazuri, clientul plateste o suma lunara din care o parte se considera avans la pretul de cumparare (plata esalonata), el putand insa sa opteze si pentru obtinerea unui credit dupa unul sau doi ani”, ne-a explicat consultantul MediaCity.

Primul produsul imobiliar de tipul „Inchiriere cu optiune de cumparare” a fost lansat de dezvoltatorul Impact Developer & Contractor SA, in noiembrie 2008, fiind valabil pentru ansamblul Greenfield (foto). Acesta este amplasat in zona de nord a Bucurestiului, intre padurile Baneasa si Tunari, iar prima etapa , care presupune 676 de apartamente si case, va fi finalizata la sfarsitul primului semestru 2009.

Camelia Iordan, Project Manager New Homes in cadrul companiei Coldwell Banker Affiliates of Romania, spune ca inchirierea cu optiune de cumprarare este o oferta propusa de dezvoltatori pentru apartamentele deja finalizate si ramase nevandute, insa clientii trebuie sa tina cont de cateva aspecte.

“Este importanta perioada in care se plateste chiria, iar apoi ce procent din chiria platita se va scadea din pretul apartamentului. De asemenea, daca la sfarsitul perioadei fixate, clientul nu poate achita apartmentul dar a platit un avans, trebuie sa se tina cont daca acesta ii va fi returnat sau nu”, ne-a spus Camelia Iordan, de la Coldwell Banker.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri