1 / 8

Ce presupune analiza tehnica pe pietele valutare?

Din punct de vedere istoric, analiza tehnica in pietele deschise s-a concentrat pe sase caracteristici al pretului, intr-o anumita perioada de timp: pret de deschidere, valoarea cea mai inalta, pretul cel mai mic, pretul de inchidere, volumul si interesul general.

Analiza tehnica consta in primul rand, intr-o varietetate de studii tehnice, fiecare putand fi intrepretat in a face o prognoza a directiei in care se indreapta piata, sau in a genera semnale de cumparare sau vanzare. Cele mai multe studii tehnice, au element comun important: un grafic pret-timp, care inglobeaza caracteristicile in evolutia pretului.

Diferenta dintre analiza tehnica si cea fundamentala este aceea ca, analiza tehnica ignora factorii fundamentali si se aplica numai actiunii pretului intr-o piata.

Analiza tehnica presupune evaluarea si incercarea de pronosticare a trendurilor viitoare pe baza evolutiei din trecut a preturilor. Preturile sunt trasate pe grafice si alcatuiesc diverse forme si configuratii. Conform analistilor tehnici, aceste configuratii se repeta in mod regulat si duc la comportamente de piata similare. Unele din aceste configuratii prevad scaderea preturilor, altele - din contra - cresterea lor.

Pe baza unora dintre configuratii se poate incerca evaluarea marimii eventualelor cresteri sau scaderi. Spre deosebire de analiza fundamentala, care evalueaza situatia generala de pe piata, analiza tehnica este folosita pentru stabilirea momentelor optime pentru incheierea tranzactiilor, informeaza site-ul casei de brokeraj X-Trade Brokers Romania.

Astfel, analiza tehnica se bazeaza pe trei premise importante:

- Piata ia in considerare toti factorii care au influenta asupra pretului.
- Preturile sunt dependente de trenduri.
- Istoria se repeta, studierea graficelor permite gasirea unor configuratii (formatii) repetitive, conform carora evolueaza preturile.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri