1 / 7

Sfaturile brokerilor de credite

In momentul in care se doreste contractarea unui credit, este recomandata intocmirea unui buget foarte riguros de venituri si cheltuieli.

“Clientii vor trebui sa gestioneze cu luciditate costurile lunare (ce este important, ce poate lipsi, sumele disponibile, esalonare cheltuieli etc.) raportate la venituri. Accesarea unui credit presupune o planificare a bugetului familiei pe termen mediu si lung, cu reajustari periodice si solutii in perioadele mai dificile sau ori de cate ori bugetul sau situatia familiala se schimba fata de conditiile initiale de la momentul accesarii unui credit”, a declarat Anca Bidian (foto), CEO Kiwi Finance.

Statistici din alte tari, cu un istoric lung de creditare, arata ca astfel de evenimente pot interveni in medie de 5-6 ori pe parcursul derularii unui credit ipotecar (evenimente neprevazute – divorturi, casatorii, decese-accidente, pierderea temporara a locului de munca, relocare, contractie economica etc).

Kiwi Finance, care ofera consultanta juridica atat in faza premergatoare, cat si pe parcursul derularii unui contract de credit, a observat in ultimele doua luni, potrivt CEO-ului brokerului de credite, astfel de solicitari frecvente si de la persoane care nu au fost clienti Kiwi cand au accesat creditele si care acum se confrunta cu situatii neprevazute sau neintelese din contracte.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri