2 / 4

Cat costa o asigurare de sanatate?

In ultima perioada, asigurarile de sanatate private au trecut din pozitia de produse de lux in zona instrumentelor financiare necesare pentru protectie, dupa cum afirma directorul Eureko.

Mai exact, spune Carmen Radu, romanii au inceput sa inteleaga beneficiile oferite de acestea si au ales sa se bucure de tratamente la standarde internationale, atat in tara, cat si in strainatate. Astfel, in cazul Eureko, pretul unei asigurari de sanatate este cuprins intre 18 si 125 de euro pe luna pentru cele individuale, respectiv intre 14-80 de euro pe luna pentru asigurarile de grup.

„Cred ca aceasta problema ar trebui privita strict contextual, in sensul in care in acest moment costul pe care o persoana trebuie sa-l suporte in cazul unei operatii (sa dam un exemplu) este echivalent cu avansul pe care l-ar da pentru cumpararea unei masini noi, pe cand, daca acea persoana ar fi avut o asigurare de sanatate, singurul cost pe care l-ar fi avut, in cazul unui astfel de eveniment nefericit, ar fi fost doar costul primei de asigurare lunare, ceea ce este echivalentul unei cine in doi la un restaurant”, a detaliat CEO-ul Signal Iduna, Sinziana Maioreanu (foto).

In cazul produselor Signal Iduna, ele sunt constituite pe mai multe planuri, in functie de numarul de specialitati la care clientul are acces, iar costul variaza de la 60 de lei pe luna pana la 200-300 de lei pe luna pentru investigatii si proceduri dintre cele mai sofisticate. “Tin sa precizez ca pentru toate produsele noastre accesul la specializarile incluse in planul de asigurare este nelimitat si ca toate planurile au componenta de spitalizare inclusa in acest cost”, spune Maioreanu.

„Pretul unei asigurari de sanatate porneste de la 10 euro pe an si poate ajunge, in functie de riscurile acoperite, la cateva sute de euro”, a adaugat Racoveanu despre produsele Generali.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri