De la o constructie veche de 90 de ani la birouri de clasa A

De la o constructie veche de 90 de ani la birouri de clasa AMetropolis Center este amplasat pe Iancu de Hunedoara, pe un teren unde, in anul 1919, era construita prima tipografie din Bucuresti, Tipografia “Cartea Romaneasca”. Din vechea tipografie a mai ramas doar fatada de caramida vizibila dinspre bulevardul Iancu de Hunedoara, care a fost conservata cu toate elementele decorative.

Pe restul terenului, a fost dezvoltata o constructie de 29.500 mp, care cuprinde birouri de clasa A (sapte etaje, 11.000 mp), o galerie comerciala la parter (2.000 mp) si un aparthotel de 4 stele, Starlight Suiten Hotel. Complexul include si o parcare subterana cu 186 de locuri.

„Metropolis Center a fost un proiect ambitios pentru Soravia in Romania - a avut in vedere conservarea unui simbol cultural national, adaugand in acelasi timp caracteristicile unei cladiri multifunctionale. Nu a fost usor, ne-a luat mult timp si efort pentru a reusi, dar in final am dat o noua viata acestei constructii”, a declarat Karl Goeth (foto), Managing Partner pentru Europa Centrala si de Est in cadrul grupului Soravia.

Aparthotel-ul are 78 de apartamente, dintre care 72 - cu camera de zi si dormitor, iar restul de 6 - cu camera de zi, dormitor si birou. Oficialii Starlight Suiten se asteapta la un grad de ocupare de 70% in primul an de functionare si de 80% in anii urmatori.

Parteneriatul dintre dezvoltatorul Soravia si lantul hotelier Starlight Suiten Hotel are la baza un contract de inchiriere pe o perioada de 20 de ani.

Citeste si Ce cauta investitorii in cladiri istorice - Profit sau valoare?

Veniturile din chiriii, peste 5 mil. euro in 2010

Veniturile din chiriii, peste 5 mil. euro in 2010Spatiul de birouri din Metropolis Center a fost deja contractat in proportie de 90%, printre chiriasi numarandu-se Citroen Romania, firma de avocatura DLA Piper, Parexel International, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Advent International, Soravia Romania si Leopold Jordan GmbH.

Complexul mai gazduieste un supermarket Mega Image si curatatoria Eco Fresh, urmand sa fie deschise in curand un restaurant si o cafenea in galeria comerciala de la parter.

Intreg complexul comercial ar trebui sa genereze venituri de peste 5 milioane de euro anul viitor, primul an complet de functionare, estimarile reprezentantilor Soravia intinzandu-se chiar pana la 5,2 milioane de euro.

In ceea ce priveste strict aparhotel-ul, tarifele practicate de Starlight incep de la 120 de euro, pretul de receptie, potrivit declaratiilor recente ale Georgetei Grecu, resident manager al Starlight Suiten Hotel.

Metropolis Center este al treilea proiect dezvoltat de Soravia in Romania, fiind finalizat in mai 2009 si avand drept constructor compania Strabag AG.

Compania a mai dezvoltat un proiect de birouri pe Calea Mosilor (2.340 mp) si unul mai mic situat in Otopeni (1.000 mp), ambele vandute fondului de investitii Equest Partners in anul 2007.

Soravia Group AG, cu sediul central la Viena, opereaza in 8 tari din Europa Centrala, de Est si de Sud, compania fiind impartita in doua arii de afaceri: dezvoltare imobiliara si investitii de capital. Biroul din Romania a fost deschis in anul 1997, facand parte din primele optiuni ale grupului in vederea dezvoltarii pe pietele emergente din regiunea Europei de Sud-Est.