Generali

GeneraliWall-Street a chestionat patru jucatori din piata de asigurari auto pentru a vedea care sunt ofertele pentru o masina evaluata la o suma de circa 10.000 de euro, atat noua cat si second-hand (SH), dar si pentru o masina evaluata la 20.000 de euro, noua sau second-hand.

Oferta de incheiere a politei este diferita la fiecare asigurator, conditiile si riscurile asigurate fiind de asemena variate. Va prezentam mai jos oferta Generali, care a plecat de la cazurile propuse mai sus.


Euroins

EuroinsIn oferta Euroins, companie membra a grupului bulgar Eurohold, se regaseste una din clauzele oferite in noul produs casco revizuit in care asiguratul beneficiaza de o reducere de 20% din prima de asigurare, cu obligatia de a returna suma mai sus mentionata la prima cerere de desdaunare.



*Pretul din ultima coloana incorporeaza si reducerea de 20% la prima de asigurare

Asirom

AsiromConform conditiilor Asirom, parte a grupului Vienna International Group (VIG), de asigurare auto casco in vigoare, suma asigurata, prima de asigurare, cat si fransizele, in cazul cuprinderii in asigurarea unui autovehicul nou sau second-hand (SH) sunt influentate de factori ca felul autovehiculului (autoturism, autoutilitara, autocar etc.), marca, anul fabricatiei, domeniul in care se utilizeaza autovehiculul (taxi, rent-a-car, transport produse periculoase etc.).

Oferta Asirom poate suferi modificari tinand cont de conditiile mentionate de asigurator.

Astfel, pentru un autoturism nou, cu o suma asigurata de circa 10.000 euro, prima de asigurare casco anuala pentru riscurile de avarii si furt poate varia, in functie de marca acestuia, intre 400-600 euro. Fransiza din orice dauna (exceptie riscul de furt): incepand cu 150 euro si fransiza pentru riscul de furt de 5% din suma asigurata.

Pentru un autoturism nou, cu o suma asigurata de circa 20.000 euro, prima de asigurare casco anuala pentru riscurile de avarii si furt poate varia, in functie de marca acestuia, intre 800-1.200 euro. Fransiza din orice dauna (exceptie riscul de furt): incepand cu 200 de euro si fransiza pentru riscul de furt 10% sau 20% din suma asigurata, in functie de locul producerii evenimentului (pe teritoriul sau in afara teritoriului Romaniei).

Pentru un autoturism SH (de exemplu: an fabricatie 2005), cu o suma asigurata de circa 10.300 de euro, prima de asigurare casco anuala pentru riscurile de avarii si furt poate varia intre 700-900 Euro. Fransiza din orice dauna (exceptie riscul de furt): incepand cu 150 de euro si fransiza pentru riscul de furt de 5% din suma asigurata.

Pentru un autoturism SH (de exemplu: an fabricatie 2008), cu o suma asigurata de circa 20.100 euro, prima de asigurare casco anuala pentru riscurile de avarii si furt poate varia intre 1.050-1.350 euro. Fransiza din orice dauna (exceptie riscul de furt) incepand cu 200 euro si fransiza pentru riscul de furt de 10% sau 20% din suma asigurata, in functie de unde se produce evenimentul (pe teritoriul sau in afara teritoriului Romaniei).

Produsul casco practicat de Asirom prevede aplicarea sistemului bonus-malus, dar acest sistem nu se aplica centralizat la nivelul tuturor societatilor de asigurare.


Allianz Tiriac Asigurari

Allianz Tiriac AsigurariIn cazul ofertei Allianz Tiriac, liderul pietei romanesti de asigurari generale, primele au fost calculate, tinand cont de date precum varsta (intre 30-34 de ani), resedinta asiguratului (Bucuresti) si plata primei facuta integral. Riscurile acoperite ar fi avarii, furt, accidente persoane din autovehicul si servicii de asistenta rutiera.

Exemplul ia in considerare faptul ca potentialul client nu a mai fost client Allianz-Tiriac Asigurari.

Astfel, la o suma asigurata de 10.000 de euro pentru un autovehiculul nou asigurat de Allianz Tiriac, prima de asigurare este de 445 de euro cu o fransiza de 100 de euro /eveniment.

Pentru aceeasi suma asigurata, insa pentru un vehiculul second hand (2 ani vechime), prima de asigurare este de 530 de euro si o fransiza de 120 de euro/ eveniment.